Târgu Mureş
15 Jul, Monday
29° C
TOP

Ziua nationala… voi o sarbatoriti?

Ziceam azi pe facebook ca pentru mine 1 decembrie e o zi mai importantă decât Crăciunul. Bine în ultimii ani mă scârbeşte Crăciunul şi îmi induce o stare de depresie de nu-i adevărat.

Dar încă Ziua Naţională a rămas nepoluată de mercantilism. Încă există spirit românesc… Şi despre asta e vorba. Pentru că mai mult decât unirea Transilvaniei Cu România , 1 decembrie e sărbătoarea românilor de pretutindeni.  Ne bucurăm că suntem români, celebrăm veacuri de istorie şi oameni , mari români. Ne amintim de cântecele populare, patriotice, ne amintim de tradiţii. Personal mă bucur ca un copil de fiecare dată când e 1 decembrie.

De bine de rău , noi toţi suntem români. Şi chiar dacă uneori suntem dezămgiţi de unii conaţionali  nu ar trebui să fim ruşinaţi  că suntem români. Pentru că de România aparţinem  , aici e limba şi neamul nostru , iar pentru mine asta e o mândrie.

În 30 noiembrie la Old City Pub va fi o seară românească. Şi au pregătit pentru noi toţi cei care le vom călca pragul o mulţime de bunătăţuri ca să nu uităm că suntem români: vor  fi slăninuţă, ceapă, jumări, vin fiert. Vor fi lăutari de la Ansamblul Mureşul care vor face atmosferă….  Şi evident multe alte surprize , nu vreau sa vă spun chiar tot! Ţinuta obligatorie e costumul popular sau macar un element…. Şi cred că odată în an putem face un efort. Eu voi fi pe acolo…. Voi?

Post a Comment