Târgu Mureş
28 Mar, Thursday
10° C
TOP

Noaptea muzeelor

Atelierul de prezentare și Muzeu Petry vă invită în ziua de 21.05.2016 la un curs de cultură și gastronomie, în cadrul căruia vor fi expuse metodele de preparare, tainele bunului gust și miros, secretul vinului bun și o parte din secretele familiei.

Vă redăm programul pentru Noaptea Muzeelor la Petry  

Sâmbătă 21.05.2016

ora 12:00-18:00 (participare gratuită) : Activități de pedagogie muzeală pentru copii (3-11 ani)

ora 11:00-18:00 (participare gratuită): Istoria breslei măcelarilor, obiectele familiilor de mezelari – Program de vizitare cu ghid.

ora 16:00-18:00: Clasicul și modernul, trecutul și viitorul fleicii, cu “Chef de parfum” Bíró Botond Boldizsár
Fleica este fără dubii cea mai renumită mâncare a Tîrgu Mureșului. Când și unde s-a consumat pentru prima dată? Cum s-a preparat cu secole în urmă? Cum se prepară în prezent, există oare vreo tehnologie modernă? Cât este de important „parfumul” unei mâncări? Ce simțim mai întâi, gustul sau mirosul? Acestea sunt doar câteva întrebări la care veți primi răspuns. Mirosiți și degustați!

atelier de prezentare Petry

ora 18:00-19:00 : Prezentare sommelier* cu enologul Péterfi Sándor 
Conacul și Crama Călimănești este situată la 22 de km de Tîrgu Mureș, în satul Călimănești, în conacul Simén. Crama vă oferă doar vinuri de calitate, precum faimosul Királyleányka, Riesling, Sauvnion Blanc, Tramini, Neuburger. Vinurile au participat la mai multe concursuri și au fost medaliate și cu aur.
Péterfi Sándor este unul dintre enologii renumiți ai Conacului și Cramei Călimănești.

ora 19:00-20:00 : Concert One More Minute (participare gratuită)
Trupa One More Minute s-a înfiinţat în primăvara anului 2015, din 3 membrii ai formaţiei DNS din Borsec, unde au lucrat împreună 5 ani. Proiectul este conceput pentru apariţii în cafenele, diferite localuri, evenimete artistice, și nu în ultimul rând evenimente private. Trupa este compusă din: Mosneag Gellért – chitară, Szereceán Osszián – cajon, percuţie, Pop Ana-Maria – voce. În repertoriul lor regăsim standarde soft jazz, prelucrări de șlagăre pop, rock noi și vechi.


*Prezentare sommelier și degustare 25 lei/persoană, sau prezentare gastronomică și degustare 25 lei/persoană
** Participare la ambele evenimente 30 lei/persoană
*** Pentru prezentare și degustare locurile sunt limitate, pentru rezervare sunați la 0735-206.265, sau scrieți e-mail la adresa erika@petry.ro
**** Participarea este gratuită pentru copii cu vârsta sub 14 ani (pentru degustare de vin se pot înscrie doar persoane cu vârsta peste 18 ani)

Comments (1)

  • Dexter

    Concert byron, duminica. Ar fi dragut sa-l puneti in stire, ca e cu CEVA peste trupa din Borsec, zic eu.

    reply

Post a Comment