Share, , Google Plus, Pinterest,

Posted in:

S-a deschis Butcher’s Kitchen Bistro

IMG_6630-butcher's_kitchen

Cu stomacul plin și mulțumiți de ceea ce am mâncat, vă anunțăm (cu gândul la puiul picant, presat la grătar care arăta atât de binee…), că în Piața Trandafirilor nr. 13 s-a deschis Butcher’s Kitchen Bistro!

Vă atrage atenția dacă treceți pe acolo, sincer! Cei care și-au dorit și au deschis acest bistro sunt membrii familiei Petry, familia deținătoare a lanțului de magazine/carmangerie Petry.

Bistro-ul este micuț dar cu o plăcută amenajare, o personalitate aparte care îl deosebește, categoric, de toate celelalte gastropub-uri cu care ne-am obișnuit în Tîrgu Mureș. Are o capacitate de aproximativ 20 persoane, trei mese cu scaune și băncuțe, masă cu scaune la fereastră și perete și o masă pe mijloc.

IMG_6642-butcher's_kitchen

Acesta este primul bistro pe care ei îl deschid dar își doresc să mai deschidă și altele atât în oraș cât și în Cluj, Brașov și de ce nu, în București.

Să începem să vă spunem și ceva despre mâncare :p

Specialitățile de carne sunt specialitatea lor! Mâncarea este preparată în fața clientului, majoritatea preparatelor fiind făcute la grătar.

Meniul lor cuprinde: “sandvișuri”reci 500g cu legume la grătar, salată de pui, pastramă Petry, antricot de vită la grătar și multe alte ingrediente pe lângă, acestea având prețul de 15lei, 17lei sau 18lei. Sandvișuri calde 500g cu cotlet de porc la grătar, ceafă fragedă, cârnați la grătar, cu ciolan, la prețul de 17lei. Hamburgeri 500g clasic, cu ciuperci, burger Petry cu ficat de rață cu prețul de 18lei, 20lei și 22lei. Lângă aceste sandwichuri puteți alege două garnituri la alegere. Vă recomandăm cartofii steak cu coajă!! Yaaamm!!

Nu lipsesc din listă supele 350g (de chimion, supă Angadzsabur – tradițional Armenian) la 7lei, respectiv 9lei, platouri reci, calde, blat de pâine în cuptor, garnituri, răcoritoare, cafea, preparate din cafea, bere și, evident, dulciuri.

IMG_6644-butcher's_kitchen

Chiflele pentru sandvișuri sunt producție proprie iar cele pentru hamburgeri sunt de la brutăria Eldi, special coapte pentru gastropub.

Meniul a fost gândit, făcut și preparat cu bucătarul Naday Egon, un vestit și priceput bucătar din Cluj Napoca.

Dacă nu aveți loc în bistro sau vreți să luați la pachet, nu este problemă, se poate și așa.

Noi am mâncat, cu poftă, sandviș cu legume la grătar cu cartofi steak cu coajă + rondele de ceapă crocante și burger clasic tot cu cartofi steak cu coajă care a fost acompaniat de o bere Csiki Sor. Ne-au plăcut și ne-au săturat. Acea chiflă…și acei cartofi…yam, yam!

IMG_6634-butcher's_kitchen

IMG_6629-butcher's_kitchen

Sincere recomandări!!

Treceți-le pragul că veți fi mulțimiți!

Poftăăă!!

Photo credit Dorin Bonta
www.dorinbonta.ro

Butcher’s Kitchen Bistro

  • Piața Trandafirilor nr.13, Tîrgu Mureș
  • 0733 775 880
  • Luni-Vineri: 08:00-22:00 Sâmbătă: 10:00-24:00
  • Duminică: 10:00-18:00

13 Comments

Leave a Reply
  1. As mai adauga, ca bucatarul Náday Egon e din Budapesta. In ultimii ani a fost bucatarul sef al restaurantului Via din Cluj, de altfel cel mai sofisticat restaurant din apropiere.

  2. Am trecut zilele trecute pe-acolo. Patronul ar trebui sa-si invete oamenii sa poarte manusi cand pun mana pe carne. Mie cel putin nu-mi place sa vad ca cineva imi pune mana pe mancare.

  3. Mircea
    So which one you don’t like first to me to grab you food
    or just need to close your eye not to see it. Frankly pal
    it is a pity. To share with you dude I don’t write this to someone like you a five-man football player. What are you doing for leaving? Have you make anything in this
    life besides giving dumb comment on other people hard
    work? I am writing this to all decent and open people whom standing here bumping to you and will not understand why are you spiting on a genuine move here
    which I am telling you have not a clue how difficult to make here in Romania. So take a walk pal go somewhere else. I am 53 and worked enough restaurants to tell you. Chef don’t wear heats to.

  4. Hey Egon,

    It’s not a dumb comment. If you work with other’s people food, wear gloves. Thats it. Saying that life is hard in Romania or in any other country is not a reason not to do something right. I’m just asking some gloves. Is it too much?

    Cheers.

  5. Hi Mircea
    Yes it is. My long and extensive experience drive me to share this with you. We are not hospital or state jail neither subway,
    we are head of any health regulation and simply wash our hands more than doctors do it. The expression is wrong, “we don’t
    were gloves”. As a person you eligible to think what ever you wish but there are so called normal rules also exist out there
    and I am working here six years to pull Romania to this direction.
    thanks

    • Let’s put this differently. I entered the restaurant and I saw a employee touching cooked meat without any gloves. Is it wrong or not? And I don’t think he was a chef. Just a usual kid working in a restaurant.

  6. Dear Carmen
    I am sorry to have disappointed you. I replied to a comment personally. Rarely I use harsh words when I detect a clearly void of sense approach. I work here long to put Romania up to a food map and I am working in the kitchen not as some celebrity chef
    (if you know what I mean). I learned to cook a very fine restaurants in the States and trying to plant it here. Sincerely it is pretty
    difficult every day. I signed for this and I will not take sludge from no man. I am open to anyone to anytime but expect me as a real person.
    thank you
    egon naday

    • Hello! Nice to talk to you and yes, I am surprised that you used such words, the first time. Ok, I understand that in Romania it is so so hard to do something good, even to do something and I appreciate what you are doing. The food is good there, I enjoyed it. I still did not liked you first answer but I do appreciate your work and I thank you for that and I wish you good luck.

  7. Am incercat si eu burgerul clasic ieri la pranz si nu am fost impresionat. Chifla a fost veriga cea mai slaba a burgerului, prea moale, prea dulce, prea pufoasa, prea naspa. Carnea era putin prea arsa si rosiile nu aveau gust. Localul e super, au reusit sa creeze o ambianta perfecta, iti vine sa incerci jumatate din meniu si sa bei bere la halba pana seara tarziu si nu inteleg de ce nu reusesc sa faca mancare mai buna. Fratilor scapati de eldi si faceti niste chifle proprii si putin mai multa atentie la ingrediente….

    Se pare ca desi Eldi sau Petry incearca sa se reinventeze, degeaba au magazine misto daca nu cresc calitatea produselor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *