Târgu Mureş
24 Apr, Wednesday
17° C
TOP

Acțiuni de împădurire. În județul Mureș se ia o „binemeritată” pauză

Tot aud zilele astea de diverse acțiuni de împădurire în diverse zone nu foarte îndepărtate de județul nostru, și mă întreb de ce pe la noi nu se mișcă nimic? Țin minte că acum 2-3 ani mai auzeam de acțiuni de tipul ăsta care se întâmplau ici-colo, dar acum parcă s-a luat o „binemeritată” pauză de la genul ăsta de acțiuni la noi în județ.

PĂDUREA TRANSILVANIA 3.0

12764657_10153838802874765_8920633857727857886_o

Prima acțiune despre care am auzit zilele astea a fost Pădurea Transilvania 3.0, o inițiativă a organizației Tășuleasa Social, în colaborare cu Banca Transilvania.Comuna Sânmihaiu de Câmpie e foarte aproape de granița nordică a județului nostru și se face aproximativ o oră cu mașina. Atât de aproape și, totuși, nu în „ograda noastră”.

Chiar și așa, ne interesează și pe noi, tîrgumureșenii această acțiune. Organizatorii promit asigurarea transportului pentru voluntarii din Tîrgu-Mureș, dacă se vor strânge măcar 50. Până acum sunt înscriși 20, deci mai e nevoie de încă cel puțin 30 de oameni. Dacă sunteți interesați, vă puteți înscrie până pe data de 15 martie, ora 23:59. Găsiți formularul de înscriere aici.

PLANTEAZĂ ÎN ROMÂNIA

Plantează în România este un alt proiect în domeniu, dar este mai de anvergură. Pe site-ul de prezentare al proiectului am găsit o hartă destul de sugestivă, care exprimă situația actuală din județ. Sincer să fiu, semnul întrebării-mi aparține, but you get the point.

Untitled

A fost odată…PLANTĂM FAPTE BUNE ÎN ROMÂNIA – comuna Tăureni, județul Mureș

impadurire1

Da! Până acum doi ani, și județul Mureș făcea parte dintr-o astfel de acțiune la nivel național. Este vorba de Plantăm Fapte Bune în România. Au fost acțiuni de împădurire în comuna Tăureni, în anii 2012, 2013 și 2014. De ce nu se mai întâmplă nimic? Din informațiile pe care le am, nu mai există o echipă de organizare de aici, din Tîrgu-Mureș, așa că proiectul a murit.

Marile întrebări ale subiectului ăstuia sunt:

Oare cine va prelua inițiativa să organizeze astfel de acțiuni de protecție a mediului în județul nostru?

Oare cât va mai dura până când cineva va mai prelua inițiativa?

Oare cât timp vom mai sta fără să ne pese de starea mediului nostru înconjurător?

Post a Comment