Târgu Mureş
21 Jul, Sunday
21° C
TOP

ALTER-NATIVE International Short Film Festival Nr.27

ALTER-NATIVE anunță cea de-a 27-a ediție! 😀  📽

Dăm drumul motorașelor și vă spunem ce scurt-metraje, filme și concerte a pregătit pentru tine această ediție a festivalului! 😉

ALTER-NATIVE 27: 6-10 noiembrie 2019, Palatul Culturii

În urma deciziei juriului de preselecţie, 49 de scurtmetraje (25 de filme de ficţiune, 21 de animaţii, 2 documentare şi 1 film experimental) vor concura pentru marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de Scurt-Metraj ALTER-NATIVE.

În total au fost înscrise în concurs 1.100 de pelicule – din 74 de ţări, iar alte 14 ţări sunt prezente prin filme realizate în coproducţie. Între scurtmetrajele înscrise la concurs s-au numărat 701 filme de ficţiune, 147 de animaţii, 146 de  documentare şi 106 filme experimentale. Numărul filmelor româneşti a scăzut considerabil faţă de anii precedenţi, România fiind reprezentată de doar 23 de filme, iar din Ungaria au fost înscrise 45 de scurtmetraje, număr asemănător celui de anul trecut.

Printre filmele cele mai apreciate Franţa şi Ungaria are câte 7, respectiv o coproducţie maghiaro-franceză, Spania 6, iar România 4 creaţii, ce vor putea fi vizionate de publicul festivalului.

Lungmetraje româneşti şi maghiare de top la ALTER-NATIVE 27

ALTER-NATIVE 27

Publicată de ALTER-NATIVE FILM FESTIVAL pe Vineri, 18 octombrie 2019

Festivalul Internaţional de Film de Scurt-Metraj ALTER-NATIVE 27, aduce cinefililor târgumureşeni și multe dintre cele mai noi şi de succes lungmetraje ale cinematografiei româneşti şi maghiare, inclusiv propunerile celor două ţări la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Una dintre principalele atracţii ale festivalului va fi, cu siguranţă, propunerea României pentru Oscar 2020, „La Gomera”, care este al 5-lea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu. Filmul a avut premiera mondială în competiţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, apoi a fost prezentat în secţiunea „Masters” a celei de-a 44-a ediţii a Toronto International Film Festival, s-a numărat şi între „cele mai captivante 29 de noi lungmetraje” selectate în New York Film Festival şi a fost prezentat, zilele acestea, şi în cadrul BFI London Film Festival.

Corneliu Porumboiu: LA GOMERA Romania/France/Germany, 2019 – 97’Románia Oscar-díjra jelölt filmjePropunerea României pentru premiile Oscar

Publicată de ALTER-NATIVE FILM FESTIVAL pe Vineri, 18 octombrie 2019

Filmul spune povestea lui Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, care ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la București, și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii.

Din distribuţie fac parte Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Antonio Buil, Agusti Villaronga, Sabin Tambrea şi Julieta Szönyi.

Publicul ALTER-NATIVE va avea ocazia de a viziona şi pelicula întitulată „Maria, regina României”, semnată de Alexis Cahill şi Alexis Sweet Cahill, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim-plan figura marcantă a Reginei Maria.

Figurează în program şi „Distanţa dintre mine şi mine”, de Mona Nicoară, precum şi cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, „Parking”, din distribuția căruia fac parte actori spanioli de talie internațională, precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar și actori români, cum ar fi Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet sau Paul Cimpoieru.

A fost inclusă în programul festivalului şi propunerea Ungariei pentru Oscar 2020, „Those Who Remained”, de Barnabás Tóth care, anul trecut, a câştigat marele premiu al festivalului cu scurtmetrajul „Chuchotage”, iar anul viitor va fi unul dintre membrii juriului.

Those Who Remained spune povestea relaţiei, pe cât de frumoasă pe atât de agitată, dintre o fată de 16 ani şi un bărbat de 40 ani, în perioada de după cel de-al doilea război mondial.

Figurează în program şi filmul „Sper să mori data viitoare 🙂 ”, primul „thriller adolescent” maghiar, care spune povestea tensionată a unei iubiri care se transformă în hărțuire on-line. Filmul a fost regizat de Mihály Schwechtje, unul dintre membrii juriului de anul acesta.

REMÉLEM LEGKÖZELEBB SIKERÜL MEGHALNOD 🙂

In programSchwechtje Mihály: REMÉLEM LEGKÖZELEBB SIKERÜL MEGHALNOD 🙂 HOPE YOU'LL DIE NEXT TIME 🙂 SPER SĂ MORI DATA VIITOARE 🙂 Hungary, 2018 – 96’12+

Publicată de ALTER-NATIVE FILM FESTIVAL pe Joi, 17 octombrie 2019

Industria maghiară de film va mai fi reprezentată de creaţia lui Gábor Reisz, „Versuri pocite”, respectiv filmul lui István Kovács, intitulat „The Grey War”, în distribuţia căruia apare şi Levente Molnár, actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Concerte inedite la ALTER-NATIVE 27

Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-Metraj Alter-Native a pregătit, pe lângă scurtmetrajele și lungmetrajele din program, și multe concerte.

⬅️poți vedea programul, concertele și locația acestora iar, dacă vrei să afli mai multe despre trupe/soliști, accesează linkul ACESTA!

Nu uita, 6 – 10 noiembrie 2019, la Palatul Culturii! 😉

La ALTER-NATIVE  să ne vedem!

Post a Comment