Târgu Mureş
15 Jul, Monday
29° C
TOP

Amintiri de la festival

Duminică. Era o zi de duminică. Ultima zi de festival. Gata, ne-am hotărât?! Mergem la Sighişoara! Ne-am urcat în maşină şi am pornit. Un drum ce durează aproximativ o oră sau mai puţin. Mai mult ca suficient să  schimb posturile de radio până nu mai mergea decât Magic Fm. Super!

E pentru prima dată când merg la festival. Ştiam că pe undeva e cetatea şi atât. După plimbat cu maşina pe străduţe am decis că e timpul să mergem pe jos.  Am plătit 10 lei de persoană intrarea şi era timpul să ne uităm după cavaleri. Pe străzile înguste din cetate, erau diferite tarabe, unele kitchioase, altele delicioase, căci aveau turtă dulce. Cele cu chestii handmade atrăgeau cele mai multe priviri. Trebuie să ai răbdare să faci aşa ceva.

Ce m-au impresionat cel mai mult erau ordinele cavalereşti. Fiecare cu steag, costume, arme, armuri, domniţe, cavaleri, poveşti. Piesele de teatru din mijlocul străzi. Improvizaţiile. Mă şi visam domniţă, îmbrăcată cu rochie medievală, fermecată de un trubadur sau chiar de vreun cavaler cu armură.

Oraşul de sus se vede foarte fain, ideal pentru poze 🙂 Şi pentru că nu puteam pleca de acolo fără măcar o amintire, m-am decis că vreau face-painting.  Am stat frumos la coadă, eu şi copiii, şi pentru 5 lei, în mai puţin de 5 minute eram gata pictată.  Nu vă recomand să vă luaţi gogoşi de acolo, pentru că nu ştiţi de când e uleiul în care se face, şi nici pe unde au mai umblat acele mâini. Ştiu, miroase bine, dar mai bine, nu!!!

După ce ne-am plimbat pe acolo câteva ore bune, am decis că e timpul să lăsăm în urmă cavalerii şi să ne îndreptăm spre casă, admirând pe drum, frumosul apus. Şi bineînţeles oprindu-ne din când în când pentru poze.

Toate acestea au fost anul trecut, anul acesta se anunţă 5 zile de festival!  În perioada 27-31 iulie! Dar vă ţinem la curent!

Voi ce amintiri aveţi de la festival?

Comments (1)

  • În nici un an nu au fost trei zile de festival în cadrul festivalului medieval… am auzit că s-ar putea să fie singurul și cel etnic să nu se mai țină și așa ar putea fi adevărat. În orice caz, vă aștept în Sighișoara !

    reply

Post a Comment