Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP

Festivalul de film rusesc Kino+

În perioada 11-17 iulie 2011,  are loc la Târgu Mureş, Festivalul de film rusesc. 

  • Festivalul naţional de film rusesc Kino+ vine să acopere golul creat în urma absenţei din sălile româneşti a uneia dintre cele mai apreciate cinematografii din lume. Caravana premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din România oferă spre vizionare o gamă variată de filme, unele realizate în maniera tradiţională a şcolii de film rusesc, altele dintr-o perspectivă inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric. Spectatorii sunt invitaţi să evadeze din cotidian în compania unor eroi animaţi de cele mai profunde sentimente umane.”

Informaţii suplimentare găsiţi şi pe pagina oficială a evenimentului.

Sunteţi aşteptaţi timp de 7 zile, de la ora 19,  la Teatrul SCENA, din cetate, pentru a vă delecta  cu o serie de filme.  Accesul este liber! 

Program:

  • luni, 11 iulie 2011, ora 19: drama  Italianul (2005), regizor Andrei Kravciuk.

Descriere: “O familie fără copii din Italia soseşte la un orfelinat din provincie pentru a înfia un copil din Rusia. Vania, un băieţel de 6 ani, este pe placul oaspeţilor, asfel că ceilaţi copii îl poreclesc “italianul”. Pe Vania îl aşteaptă o viaţă lipsită de griji în însorita Italie, însă chemarea sângelui nu îi dă pace: băieţelul se hotărăşte să îşi găsească mama şi pleacă în căutarea ei.”

  • marţi, 12 iulie 2011,  ora 19:  comedia muzicală Oamenii jazz-ului(1983), regizor Karen Şahnazarov

Descriere: “ Rusia Sovietică. Anii 20. Perioada Noii Politici Economice. Studentul Kostea Ivanov este foarte interesat de un nou gen muzical – jazz. Din această cauză, este exmatriculat de la şcoală, dându-i-se de ales: studiile sau muzica preferată. Konstantin alege jazz-ul. În urma anunţului lui Kostea, i se alătură Steopa care cântă la banjo şi Jora care cântă la tobe. Trupa proaspăt înfiinţată începe repetiţiile.”

  • miercuri, 13 iulie 2011, ora 19:  dramă, film istoric: Asasinul ţarului (1991), regizor Karen Şahnazarov

Descriere: “ În noaptea dinspre 16 spre 17 iunie 1918, la Ekaterinburg a fost ucis, fără judecată, ţarul Nikolai II împreună cu familia şi apropiaţii săi. După câteva zeci de ani, un martor ocular, fost deţinut, iar în prezent – vechi rezident al unui ospiciu, povesteşte despre evenimentele petrecute în acea noapte îngrozitoare, considerându-se asasinul ţarului.”

  • joi, 14 iulie 2011, ora 19:  dramă, comdie:  Fiica din America  (1995), regizor Karen Şahnazarov

Descriere: “ Personajul principal, un muzicant dintr-unul dintre restaurantele moscovite vine la San Francisco pentru a o răpi… pe fiica sa. Micuţa Aniuta fusese adusă în secret în America de fosta lui soţie atunci când se căsătorise cu un american respectabil.După o întâlnire emoţionantă dintre tată şi fiică, începe călătoria acestora cu auto-stop-ul prin toată America, o călătorie plină de peripeţii şi situaţii amuzante.”

  • vineri, 15 iulie 2011, ora 19:  tragicomedia  Brigada artistică de agitaţie “Dă-n duşman!” (2007), regizor Vitali Melnikov

Descriere: “ În timpul războiului, un grup de artişti, având la bordul vasului cu care călătoreau un cinematograf ambulant, merg de-a lungul unui râu siberian pe ale cărui maluri locuiesc foşti chiaburi strămutaţi aici de pe întregul teritoriu al Uniunii Sovietice. Echipa de artişti opreşte în fiecare localitate, dă concerte şi rulează filme.”

  • sâmbătă, 16 iulie 2011, ora 19:  comedia,  Şîrli-mîrli sau Bucluc la indigo (1995), regizor Vladimir Menşov

Descriere: “ Sunteţi invitaţi la o adevărată nuntă ruso-americano-evreiasco-ţigăneasco-japonezo-indiană! În program: dezvăluirea unor secrete de familie, întâlnirea a doi-trei (maximum cinci)fraţi, dispariţia şi apariţia unui diamant uriaş, urmăriri, dans, cântec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei, mâncare de varză şi aperitive cu carne şicireaşa de pe tort – o călătorie în grup în Canare şi acordarea titlului de mareşal.”

  • duminincă, 17 iulie 2011, ora 19:  acţiune, dramă, film istoric: Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev

Descriere: “ Anul 1944. Un grup de cercetaşi trece linia frontului pentru a verifica informaţiile existente privind poziţiile ocupate de duşmani.Treptat, cercetaşii se conving de faptul că inamicul se reorganizează pentru un contraatac decisiv. Comandantul grupului hotărăşte să pătrundă până la un nod feroviar unde, conform informaţiilor obţinute recent, se află comandamentul.”

Săptămâna aceasta aveţi bune motive să ieşiti din casă!

Vizionare plăcută!

 

Post a Comment