Târgu Mureş
21 Jul, Sunday
20° C
TOP

Antreprenorii din Mureș sunt invitați la seminarul “Investește pentru viitor”

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Bursa de Valori București (BVB) organizează joi, 17 octombrie, la Tg Mureș, seminarul național Investește pentru viitor, eveniment dedicat mediului de afaceri din județul Mureș și județele limitrofe.

Seminarul va avea loc începând cu ora 09:00, la hotel Privo.

Programul național vine în întâmpinarea mediului de afaceri și a antreprenorilor, propunându-și să-i acomodeze cu pârghiile și mecanismele bursiere dedicate dezvoltării afacerilor lor.

În cadrul seminarului, antreprenorii vor afla, direct de la Bursa de Valori București, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, precum și de la companii prezente deja la bursă, oportunitățile pe care piața de capital românească le oferă societăților care au proiecte de dezvoltare.

Rolul important al pieței de capital în dezvoltarea societăților antreprenoriale va fi prezentat participanților chiar de Gabor Molnar – Director General și acționar AAGES – și Cosmin Mălureanu – Director General al Ascendia (primul dezvoltator de software educațional listat la bursă) și de Virgil Zahan – Director General al firmei de brokeraj Goldring din Tg Mureș (unul dintre cei mai activi și experimentați intermediarii în atragerea resurselor financiare necesare punerii în practică a proiectelor de dezvoltare a afacerilor antreprenorilor români).

Evenimentul de la Tg Mureș este parte a unei serii de nouă seminarii dedicate mediului de afaceri si organizate în nouă orașe din țară: Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara.

„Bursa de Valori București este pilonul central al pieței de capital din România şi oferǎ o alternativǎ de finanţare atât societăților mature, care pot atrage capital pe Piața Principalǎ, precum şi start-up-urilor şi IMM-urilor pentru care a fost creat sistemul alternativ de tranzacționare al BVB, cu cele 2 segmente de piață pentru acțiuni – piaţa AeRO – și segmentul pentru obligațiuni. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat vine ȋn sprijinul mediului de afaceri printr-o serie de programe menite sǎ contribuie la dezvoltarea şi consolidarea afacerilor, iar dezvoltarea pieţei de capital din România reprezintă unul din principalele obiective pentru anul 2019. Ca parte a acestui proces, ȋn urma unui protocol de colaborare cu Bursa de Valori București, am iniţiat programul «Investeşte pentru viitor!» prin care ne-am propus sǎ prezentǎm antreprenorilor autohtoni soluţiile alternative de finanţare a afacerilor prin intermediul pieţei de capital din România”,

a declarat Sorin Naș, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

„Bursa de Valori București susține antreprenorii care au necesar de capital și excedent de idei de investiții în dezvoltarea afacerii. Rolul acestui parteneriat este de a fi mai aproape de antreprenori și de a pune în legătură societățile în căutare de finanțare cu investitorii care au capitalul atât de necesar dezvoltării acestora. Ne dorim să vedem cât mai mulți antreprenori interesați să înțeleagă mecanismele bursei, să înțeleagă că piața de capital chiar este o soluție pentru dezvoltarea la un alt nivel al companiilor pe care le dețin, să înțeleagă că disciplina impusă de regulile pieței de capital va fi «remunerată» de investitori printr-o evaluare corectă la tranzacționare a acțiunilor respectivei companii”,

a declarat Directorul General al Bursei de Valori București, Adrian Tǎnase.

Participarea la acest workshop este gratuită și se poate realiza prin completarea formularului disponibilAICI.

Post a Comment