Târgu Mureş
05 Mar, Tuesday
3° C
TOP

Prima ediție a Festivalului Internațional de Arte Performative FORMA

Forma – prima ediție a unui festival internațional de arte performative, provoacă târgumureșenii să ia pulsul teatrului independent din Europa și România!

Forma 1 se va desfășura în perioada 12-20 octombrie 2019 în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medievală. Festivalul propune publicului 10 reprezentații, spectacole invitate din Cluj Napoca, Oradea, Amsterdam, Milano și Riga, dar și trei spectacole ale companiilor independente din Târgu Mureș.

4 spectacole despre Europa, europarlamentari, euro-visuri și euro-necazuri

Cele 3 spectacole invitate din Olanda, Italia și Letonia, împreună cu producția Teatru 3Gmonodrama „Dincolo”, au fost create în urma unor discuții inițiate de cei de la compania Mugmetdegoudentand din Amsterdam.

Dispariții, Farida, Baladele Memoriei și Fabrici și Uzine

Unul dintre scopurile festivalului internațional FORMA este ca de la o ediție la altă să devină o veritabilă platformă de întâlnire a creatorilor independenți din România cu artiști europeni.

Forma 1 va începe cu „Fabrici și uzine” de Alexandra Felseghi, un spectacol de teatru documentar al Centrului pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale din Cluj. Se va juca sâmbătă, 12 octombrie 2019, de la ora 19:00, în Bastionul Măcelarilor la Teatru 3G.

Duminică, 13 octombrie 2019, de la ora 19:00, se joacă cel mai recent spectacol al Yorick Studio, „Dispariții” de Elise Wilk. Piesa urmărește, pe mai multe generații, povestea unei familii de etnici germani din Transilvania. Reprezentația va avea loc în Bastionul Măcelarilor la Yorick Studio.

Luni, 14 octombrie 2019, cei de la Reactor de creație și experiment din Cluj vor juca „Baladele memoriei”, un spectacol care pune în prim-plan vocea celor din generații mai în vârstă. Reprezentația va avea loc de la ora 20:00 și va fi găzduită de Compania András Lóránt, în sinagoga de pe strada Brăila, nr. 10.

Miercuri, 16 octombrie 2019, de la ora 19:00, pe strada Brăila nr. 10, este programat spectacolul de teatru dans „Farida”, al Companiei András Lóránt Târgu Mureș. „Farida” pornește de la o întâmplare reală și explorează întrebările: există vreo cale de a şterge din suflet ororile abuzurilor şi a violenţei; trecerea timpului poate să ajute în vindecarea rănilor.

Joi, 17 octombrie 2019, de la ora 20:30, se joacă „Vă plac bananele, tovarăși?” de Székely Csaba, cu Alin Stanciu, la The Office – Clubul presei. Spectacolul este o coproducție Studio Act (Oradea) și Teatru 3G.

După fiecare reprezentație, vor fi organizate discuții cu publicul.

Vineri, 18 octombrie 2019, de la ora 20:00 în Bastionul Măcelarilor, Teatru 3G se va pune în scenă piesa ”Dincolo” iar duminică, 20 octombrie 2019, de la ora 17:00 tot în aceeași locație vor avea loc Spectacole lectură – Culese din Telciu (centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale).

De asemenea, în cadrul festivalului va fi lansată cartea Elisei Wilk – „În spatele geamurilor sunt oameni” (editura Tracus Arte, 2019). Evenimentul va avea loc marți, 15 octombrie 2019, de la ora 17:00, în Bastionul Măcelarilor. Alături de autoare vor vorbi Andrei Vornicu, Theo Marton și Alina Nelega.

Biletele pot fi ahiziționate de pe biletmaster.ro.

Spectacolele vor fi cu intrare liberă.

Pentru a participa la reprezentațiile cu intrare liberă, spectatorii sunt rugați să își rezerve locurile prin intermediul biletmaster.ro.

Hai la prima ediție a Festivalului Internațional de Arte Performative FORMA! O să-ți placă! 😀

Post a Comment