Târgu Mureş
23 May, Thursday
14° C
TOP

Review Noul Meniu Restaurant Apollo Wellness Club

Promotor al sănătății fizice și psihice prin centrul spa, prin piscine, zone de sport dar și prin a sa bucătărie, Hotel Apollo Wellness Club dovedește încă o dată cât de mult își respectă clienții și cât de importantă este sănătatea lansând un nou meniu, unul mult mai fresh, mai bogat în sănătate, mai revitalizant și foarte bun! 🙂

În cele ce urmează vă vom povesti dar și arăta noul meniu a la carte al restaurantului Apollo, meniul realizat în colaborare cu minunatul chef Alexandru Niță un chef tânăr, cu multe și diferite viziuni, cu mult curaj pentru a combina gusturi, arome și pentru a se “juca” astfel încât playtingul să fie unul excelent!

“Promovăm sănătatea prin centrul spa și prin restaurant. Am decis că această perioadă este cea care ne permite cel mai mult să schimbăm meniul a la carte. Clienții fideli revin și voiam să facem o schimbare. Ne dorim ca tot mai mulți clienți care nu sunt cazați, clienții centrului spa să intre în restaurant și să mânânce din preparatele meniului.”

ne-au declarat reprezentanții Apollo.

Noul meniu abordează un alt stil, un alt mod de preparare al cărnii (sous-vide) și este dominat de preparate noi dar și de reinterpretarea celor existente.

“Vreau să aduc în bucătăria restaurantului produse cât mai fresh, de calitate bună, vreau să aduc o schimbare în bucătăria românească. Asta am vrut și am realizat și aici.”

a declarat chef Alexandru Niță.

Degustarea meniului a început într-o atmosferă plăcută, invitații vizibil simțindu-se bine și așteptând cu o anumită curiozitate noile preparate anunțate.

Înainte de a începe prezentarea meniului trebuie să vă spunem de pe acum că vinul asezonat preparatelor a fost unul fără alcool, un vin totuși 100% vin, un vin special care a trecut prin toate stadiile de maturare ale unui vin obișnuit. Singura diferență este aceea că alcoolul a fost înlăturat, proces realizat în vid, care nu periclitează calitatea vinului.

Platoul de brânzeturi

a fost o introducere pe cât s-a putut de potrivită și gustoasă. Papilele gustative s-au ”trezit” și s-au bucurat de diversitatea platoului iar asezonarea cu Chardonnay Light Live a fost una potrivită.

Supa cremă de ciuperci

a fost un deliciu. Cremoasă, aromată iar cu acele bucățele de brânză cu gust puternic au dat o notă aparte preparatului. Da, am savurat-o până la ultima lingură!!

Humusul

cu lipia asezonat cu Chardonnay Bonne Nouvelle s-au completat de minune. Ne place humusul iar acesta a fost unul tare bun, cremos, gustos și aromat. Iubitori ai humusului – trebuie să îl încercați și pe acesta! 😀

Următorul preparat a fost o adevărată provocare pentru noi, acesta fiind unul dintre acele ”așa ceva eu nu”.

Măduva de vită

preparată în aburi de vin alb a fost catalogată drept un deliciu de către majoritatea invitaților. O delicatesă. Ceapa dulce, verdeața și salata au făcut o echipă perfectă iar vinul Merlot Bonne Nouvelle a bucurat și mai mult simțurile.

Nu vom putea spune nu niciodată unui astfel de preparat care te încântă cu al său puternic miros, cu al său tare bun gust, cu potrivitul mix de arome!

Puiul Teriaky

va fi mereu un da categoric iar chef Alexandru Niță ne-a confirmat! Tare bun, tare!

Seria preparatelor pe bază de carne nu a luat sfârșit, următoarea vedetă a noului meniu fiind

Ton roșu

pe pat de morcovi cu portocală. Sincer am așteptat acest preparat și putem confirma că a fost unul ușor, gustos, potrivit preparat iar susanul alb și negru care l-a acompaniat s-au potrivit de minune.

Și acum haideți să vă răcorim și să vă trezim la maxim papilele gustative cu un de-li-cios

Sorbet de zmeură

Un dulce răcoros, ușor, proaspăt, cremos, puternic… Cât de bun, cât de bun și potrivit momentului…

Vinul Syrah Bonne Nouvelle ne-a încântat gusturile alături de aceste două preparate ale meniului.

Credeați că am terminat cu prezentarea preparatelor noului meniu? Nu, nu!

Categoric a fost unul dintre preparatele noastre preferate –

Mușchi de vită cu trei tipuri de piure

 și vă spunem de ce: foarte fraged, suculent, potrivit condimentat! Se topea în gură! Piureul de mazăre, morcov și țelină au completat foarte bine mușchiul de vită iar Cabernet Sauvignon Light Live a fost asezonarea perfectă.

La studierea noului meniu nu aveai cum să nu te oprești și să te gândești că abia aștepti să ajungi la desert și asta dintr-un singur motiv –

Piramidă de papanași

cu sos de cocos!! Iubitorii deserturilor au avut un mare zâmbet pe buze! 😀

Un desert delicios, un acel bun bun care a încheiat un nou meniu cum nu se putea mai bine!

Vinul spumant Light Live a salutat invitații și i-a chemat să se bucure de meniu și de ale sale preparate și în alte zile. 🙂

Ce vă recomandă chef din acest meniu?

“Măduva de vită –  și de asemenea tonul roșu și piramida de papanași unul dintre noile preparate introduse în meniu. Vechile preparate au primit, și ele, o reinterpretare. Am vrut, prin acest meniu, să aduc preparate noi, de patru stele.”

Chef Alexandru Niță te felicităm pentru că ai arătat încă o dată că bucătăria românească poate primi o nouă și mult mai bună notă, un mult mai bun gust și că fiecare preparat poate deveni o experiență culinară deosebită! Pălăria jos!

După o astfel de experiență culinară, de încântare gastronomică nu ne rămâne altceva de făcut decât să vă recomandăm Noul Meniu A la Carte al restaurantului Apollo Wellness Club!

Poftă bună! 🙂

 

Credit foto: Dorin Bonta
www.dorinbonta.ro

    Apollo Wellness Club

  • Str. Băilor nr.1112, Sângeorgiu de Mureș
  • 0265 319 159
  • Always Open

Post a Comment