Târgu Mureş
18 Oct, Monday
6° C
TOP

AWAKE: Day 2 + 3 + concluzii

I have two words for this year’s AWAKE: fucking awesome!

Aș vrea să putem fura sloganul de la Summer Well „un festival ca o vacanță” și să-l alipim la AWAKE. Dacă vineri am avut câțiva stropi de ploaie, sâmbătă și duminică a fost soare și frumos. Și nici măcar nu spun prea soare cu mi-e obiceiul pentru că teritoriul festivalului îți permite (trust me, I’ve tried) să îl parcurgi în întregime evitând strategic orice urmă de rază de soare (yay!).

Sâmbătă concertul de la Vița de Vie cu Filarmonica de Stat Târgu-Mureș a sunat demențial, oferindu-ne la clasicele piese o interpretare muzicală pe care un singur DJ pe scenă nu o poate face. E altceva cu 34 de oameni pe Main Stage. Din păcate cred că orchestra nu a ieșit atât de tare în evidență pe cât putea să iasă, dar sunt recunoscătoare oricum. Wilkinson a făcut mega-party după, iar la Akua Naru sincer nu am fost, hip-hop-ul nefiind my cup of tea neapărat, am preferat să mă plimb. M-am plimbat și în timpul concertului Subcarpați (știu că veți spune blasfemie), dar asta e activitatea mea preferată la festivaluri de doi ani încoace pentru că tot teritoriul e GOL. Așa a fost și la Electric. Serios, zici că ai aterizat în mijlocul festivalului la 1 ziua, câțiva oameni împrăștiați și atât. Nu ai niciun om în față la mâncare, bere, nimic.

Nu știu dacă ați profitat de promoțiile de la Grolsch (la trei bonuri de bere primeai o bere sau un tricou, iar la 10 pahare duse la reciclat tot o bere), dar eu da, și țin să vă anunț că am băut vreo 5 așa, freebies :D. Și mă bucur că iarăși am avut parte de Grolsch ca sponsor, m-am săturat de festuri cu Ciuc și Ursus. La mâncare, nu vreau să mă întristez din nou, însă feblețea mea pizza Camionetta nu mai e ce a fost. Sau poate mi s-au schimbat mie gusturile? (puțin probabil). În schimb au avut cei de la Gran Pan D’Or niște cartofi cu sosuri perfecți și am mâncat și un veggie burrito delicios.

Duminică a fost ziua mea preferată din punct de vedere muzical: Fran Palermo, Fink (ca în transă am fost la ei), The Subways și Milky Chance la care nu am mai stat că îi văzusem la Summer Well acum doi ani. Tot duminică am avut plăcerea de a petrece o jumătate de zi la cortul Feed Your Mind unde o gașcă întreagă de antreprenori au vorbit, au oferit sfaturi tuturor și au interacționat cu publicul, făcându-mă să mă simt ca la un TEDx foarte lejer. Dacă organizatorii promit să schimbe culoarea cortului în ceva mai neutru și mai deschis la anul, acolo voi sta de dimineața până seara, cross my heart and hope to die. Tot aici i-am ascultat pe băieții de la Vița de Vie vorbind despre proiectul În Corzi, despre cum e să fii muzician cu instrumente în zilele noastre (Îs eu fraier să vin cu tot echipamentul ăsta după mine când un DJ cu un stick primește aceeași reacție de la public? zicea Despot) și despre cum s-au maturizat muzical odată cu trecerea timpului și cei câțiva plozi apăruți pe parcurs.

Curățenia menționată de contele Teleki (care apropo se tot plimba prin festival în fiecare zi cu tricoul AWAKE #1 😀 ) chiar a fost în top, iar treaba cu paharele de plastic pentru bere a garantat o orânduială destul de bună în permanență.

Nu aș fi eu dacă nu aș oferi și câteva critici/sugestii de modificare pe anul viitor: mult mai multe zone de chill lângă bibliotecă (pernuțe, paleți, etc), mutat filmele pe mai târziu (sau măcar pus câteva filme și după 12 noaptea când se termină acturile de la Main Stage), cafeaua cu organizatorii pusă puțin mai târziu când se mai dezmeticește lumea și începe să vină spre festival, la problema cu autobuzele (care este o problemă, în ultima zi am așteptat 2 ORE să plec din festival, de la 10 și ceva la trecut de 12) care nu pleacă până nu sunt umplute până la ultimul scaun aș sugera să adauge și câteva maxi-taxiuri care să circule în orele care nu sunt atât de aglomerate, dar unii tot ar vrea să plece/vină. Tot așa ar putea adăuga maxiuri de la orele 11-12, nu doar de la 15, ca cei din oraș să profite ușor de activitățile, de altfel foarte mișto, care au loc în festival atunci. Nu mulți știu că poți lua un maxi de Reghin o dată la oră.

Ah, și dacă anul trecut era problema cu bruiatul de la scena electro, anul acesta bruiatul venea de la Dance Garden de la J’ai. Bumți bumți în timp ce peste 30 de oameni de pe Main Stage la proiectul În Corzi făceau artă nu a mers deloc. Comunicarea cu publicul merge mai greu, în ultima zi s-a schimbat programul la Feed Your Mind de exemplu și cel de la Selgros cooking show (pe care l-am și ratat din această cauză) și nu am văzut să fie anunțată treaba asta instant pe tot Social Media, am primit doar un flyer de la Info Point pentru că am cerut eu. Și reamintesc încă o dată, trebuie schimbată culoarea aia de la cortul Feed Your Mind, e groaznică 😛

La final, acum că deja a doua ediție AWAKE a consolidat poziția festivalului pe piața din România, eu zic că e loc de o creștere la abonamente cu un 30% din care să poată aduce nume puțin mai mari și mai fresh. Atât Milky Chance, cât și Subways au fost aduși de Summer Well, respectiv Electric Castle acum doi ani și nici atunci nu mai erau atât de „fresh”. Putem și noi aduce în Mureș nume mari (nu neapărat noi, ci mari, așa cum făcea Peninsula), care ar pune festivalul pe un loc european și tare mi-aș dori asta, pentru că AWAKE a devenit festivalul meu preferat din România. There, I’ve said it. Sorry Electric, dar ai devenit prea aglomerat și orientat strict pe profit și figuri.

That’s all folks, see you next year at AWAKE! 😀

Comments (4)

  • Maria

    Wilkinson a fost dj set, nu a fost chiar asa mega party cum spuneti voi. Data viitoare, daca scrieti un articol, sa si mergeti la concertele pe care le mentionati, nu doar la cele care va suna voua bine doar pentru ca nu sunteti fanii altor trupe 🙂

    reply
  • Lore

    A fost un festival f reusit dar ceea ce m-a deranjat pe mine a fost ca sucurile/ bautura se turna din sticla de plastic in pahar de plastic. Mi se pare absurd ca sa dublezi cantitatea de plastic cand toata lumea incearca sa o reduca. Situatia se poate rezolva f usor: nu dai dop la sticla. Am vazut metoda asta la multe evenimente afara.

    reply

Post a Comment