Târgu Mureş
22 Feb, Thursday
8° C
TOP

Awake Festival – ultima zi

Și am ajuns (mult prea repede din păcate) la finalul primei ediții de Awake. În ultima zi am prins o furtună de zile mari cu copaci căzuți și corturi răsturnate, să simțim și noi că s-a terminat vara.
Cea mai nasoală treabă de aici este că ea a împrăștiat publicul și tocmai la Tom Odell a fost lume puțină. Însă m-am bucurat că am profitat de activitățile în aer liber în ziua precedentă și nu am amânat totul pe ultima zi cum mi-e obiceiul. 😀

S-au strâns între timp câteva zone după furtună, dar majoritatea locurilor au rămas cum erau și, din fericire, erau multe unde te puteai ascunde de ploaie.

Am ajuns la timp pentru băieții de la COMA. The Cube Stage, inițial aproape goală, a început să se umple încetul cu încetul de parcă sunetul de chitară și baterii exercita o atracție de neoprit asupra publicului împrăștiat pe teritoriul festivalului. Au fost frumoși și a fost plăcut să asculți un rock puternic care să te scoată din starea de oboseală.

După concert, ne-am adăpostit de ploaie și frig sub copertinele disponibile, la Chill Garden by J’ai Bistrot (foarte fain loc, apropo) sau barul de la The Experimentalist Brewery care mi-a plăcut foarte mult cu berile lor delicioase care sper să mai fie și la anul.

Ploaia a continuat mult și bine chiar pe durata întregului recital  Șuie Paparude. Dar, cum știm de la toate concertele lor, acesta nu este un impediment, ba chiar îți pare bine că nu ai praf în ochi încontinuu de la atâta sărit. 😀

Iar așteptarea a luat sfârșit într-un final când s-a oprit brusc ploaia (chiar și natura știe când să ia o pauză) și am avut ocazia să îi auzim minunata voce a lui Tom Odell. Aveam așteptări destul de mari de la acest concert și el a reușit să mi le întreacă. De la spectacolul vizual cu pianul lui pe scenă, fum și imagini și până la muzica în sine, totul a fost perfect. Am avut ocazia să auzim toate piesele îndrăgite, de la I know, Magnetized și Real Love până la celebra Another Love pe care am fredonat-o cu toții la unison. Singurul meu regret este că, din cauza vremii, publicul a fost mult mai puțin numeros decât sâmbătă și mulți au ratat acest concert minunat.

Petrecerea a continuat cu DJ Sauce (care a preluat frâiele la scena principală în locul celor de la Dirtyphonics) să satisfacă setea petrecăreților care nu lucrau luni.

Personal, sunt foarte încântată de acest festival. Ca și așezare e perfect: aproape de Mureș, fără să îngreuneze accesul nimănui. Locația e verde și frumoasă, nu foarte mare, însă încăpătoare și e preferata mea de până acum din țară. A fost decorat foarte frumos tot festivalul, felicitări celor care s-au ocupat, pentru că elementele vizuale până la urmă constituie mai mult de jumătate din experiența unui festival (I would know pentru că am fost la multe). O parte din of-uri mi le-am spus și în primul articol, și acum, pe ploaie, denivelările au fost și mai accentuate. Ar mai fi și altele, cum ar fi autobuzele. Nu mi se pare normal să aștepți aproape două ore pentru că sunt încă neocupate câteva locuri. Ar trebui să fie impusă o limită de timp la așteptare indiferent de numărul celor prezenți. De asemenea, distanța dintre scenele mari este puțin prea mică, la The River Stage auzeam întotdeauna ce se întâmplă la The Cube Stage, ceea ce era puțin enervant.

Oricum, la toate astea se poate lucra lejer până la anul când aștept cu drag a doua ediție. Felicitări sincere întregii echipe care a readus un festival adevărat în Mureș (după ce mulți am deplâns ani la rândul Peninsula), we salute you! 🙂

Care a fost experiența voastră și ce sugestii aveți pentru organizatori (promitem să le dăm mai departe)? Comment away!

Comments (5)

 • Ovidiu L

  Buna ziua,
  In mod cert cea mai mare problema a fost transportul cu autocarul. Nu e ok sa urci in autobuz la 7:25 p.m si sa ajungi la festival la ora 9:00 pm. Mai erau 3 locuri libere din 50 si pentru acelea s-au stat aproximativ 25 de minute in stand bye.
  Dar per total, a fost un festival reusit(poate ca mancarea era exagerat de scumpa, dar aveai de unde alege).
  Poate ca, asa cum ai precizat si tu, scenele erau prea apropiate dar nu e neaparat cea mai grava problema. Se poate rezolva.
  Ne-a fost dor tuturor de un festival in zona, l-am avut. Micut dar cochet. Cu multe zambete si oameni frumosi.
  O zi buna, Tuturor !
  Ovidiu

  reply
 • Andreea

  La fel…cu transportul, asteptat 1 ora jumate.. nu ii normal..
  In rest perfect

  reply
 • Sugestie : zona de mancare sa fie una singura, nu imprastiata pe sus si jos… 🙂 Castelul trebuia scos in evidenta nu ascuns dupa tarabe cu mancare… 😐

  reply
  • razvan

   subscriu! ai dreptate carmen! acolo ar fi trebuit pusa chestia aceea luminoasa noaptea cu AWAKE si atat!! castelul e frumos sa se vada, sa poti face poze , nu sa stea ascuns dupa tarabe de mancare! parerea mea e ca mancarea ar fi trebuit pusa intr-un loc si dulcegariile ( placinte , gogosi , inghetata) in alta parte…exact ca la electric castle! in rest totul ok, frumos , cochet, cu mult potential, cu spatiu suficient !

   reply
 • Marius

  MINUSURI:
  Era mai ok dacă în față la fiecare cort era un short description cu activitățile ce se desfășurau (au fost unele pe care le-am ratat și am aflat abia ulterior ce se petrecea acolo) și eventual cu mențiunea ca toate activitățile sunt gratuite (foarte multa lume era reticienta crezând ca vor fi taxați în plus) . Mâncarea și băutura puțin cam scumpe, singurul loc acceptabil din acest punct de vedere a fost taraba cu grătare din fata castelului în rest “scump dom’le scump, dincolo era mai ieftin”. În termeni muzicali, s-a văzut clar cat de în delir era lumea când au preluat ștafeta psihotrop și cu aforic, deci more hip-hop please!

  PLUSURI:
  Sistemul festipay foarte practic și ușor de folosit
  Locația excelenta
  Oameni faini (i-am zărit pe Virgil Iantu și Doina Teodoru-iUmor)
  Plin de activități care mai de care mai tentante

  Per total festivalul a fost reușit. Cu putina retușare s-ar putea să-l pună în umbra pe unchiu Untold.

  *Apropo alternativa la tren și la Awake bus era maxi-taxi de Peris sau cel de Reghin. 🙂

  reply

Post a Comment