Târgu Mureş
22 May, Wednesday
20° C
TOP

AWAKE FOR GOOD

Noi suntem schimbarea, ne spun organizatorii #awake3 atunci când ne încurajează să avem grijă de mediul înconjurător. Aceștia ne anunță că festivalul se bazează pe principii solide de sustenabilitate încă din primul iar povestea continuă și în cea de-a 3-a ediție.

La AWAKE te încurajăm să explorezi dincolo de viața ta de zi cu zi și de rutină. AWAKE este un spațiu și un timp de creație, învațare, schimb de idei, inspirație și co-creare, cadrul perfect pentru a construi împreună o societate nouă, mai conștientă de sine și responsabilă față de mediul înconjurător.

Cum suntem AWAKE FOR GOOD

AWAKE este primul și cel mai important festival boutique, ce se desfășoară pe un domeniu spectaculos din Transilvania – Teleki, Gornești, Mureș. Încă de la prima ediție, am avut cele mai solide principii de sustenabilitate, încercând să reducem cât mai mult amprenta asupra mediului și să fim un exemplu în protecția și conservarea patrimoniului cultural și a mediului înconjurător.

Ideile și conținutul oferit de AWAKE ne hrănesc mintea și ne ajută să avem un comportament mai sănătos și mai responsabil față de mediu.

Protecția mediului este o temă importantă abordată la Feed Your Mind. Verificați site-ul FYM și programul festivalului pentru cei mai pasionați vorbitori pe problemele de mediu.

Decorul sustenabil

Designul întregului festival este construit pe principiile sustenabilității. Mobilierul de bar, restaurante, din Forest Library sau Bazar este în întregime construit din module de lemn locale, reutilizabile pentru o perioadă între 5 și 15 ani. Lemnul va fi donat ulterior pentru construcția unei școli sau grădinițe locale.

Reciclăm, reciclăm, reciclăm

Am eliminat paiele de plastic și reducem, în fiecare an tot mai mult, cantitatea de materiale plastice folosite în timpul festivalului. Am crescut numărul punctelor de colectare selectivă a deșeurilor din plastic, aluminiu, hârtie și carton. Punctele de colectare, create împreună cu partenerul nostru de încredere Fepra Internațional, sunt supravegheate de voluntarii noștri bine instruiți, care vă vor asista în procesul de separare a deșeurilor. Nu punem la vânzare pahare sau tacâmuri de plastic. 

Deșeurile vegetale din zonele în care se servesc alimente sunt colectate și transformate în compost, ce fertilizează grădina cu legume AWAKE. De asemenea, încurajăm toți colaboratorii să utilizeze materiale biodegradabile.

Castelul nostru este eco-electric

Electricitatea este o parte importantă din povestea AWAKE, care în 2019 ține 4 zile și 3 nopți. Mii de oameni, de la participanții la festival la echipa de organizare și parteneri, își energizează zilele și nopțile cu energie electrică. Folosim rețeaua de electricitate locală pentru activități și zona de food-court, iar scena principală are propriul ei generator separat. 

Respectarea și susținerea patrimoniului cultural sunt endemice festivalului AWAKE

Prețuim și protejăm moștenirea unică a domeniului Teleki, gazda festivalului nostru. Amplasat în inima Transilvaniei, Teleki înseamnă 16 hectare de teren spectaculos, găzduind castelul baroc din secolul al XVIII-lea și parcul său englezesc, cu copaci seculari, pajiști liniștite și un iaz fermecător, toate în vecinătatea râului Mureș. Parcul, ce devine în timpul AWAKE o grădina de muzici și arte, are specii exotice de arbori precum gingko biloba și lime, alături de sălcii, stejari și chiparoși.

Activitățile și zonele amenajate sunt realizate din module din lemn refolosibile, cu o durată de viață de minim 5 ani, care se potrivesc perfect în peisajul natural al parcului. Reutilizarea lor ne ajută să pastram festivalul cât mai sustenabil.

Castelul este unul dintre cele mai bine conservate din Transilvania, cu piese originale precum candelabre Murano, șeminee, uși de lemn, picturi murale și lucrări stucco. O parte din castel a fost renovată cu mobilier vechi, recreându-se vechea atmosferă somptuoasă, de care vizitatorii se pot bucura pe tot parcursul anului.
Am investit puternic în restaurarea domeniului Teleki prin creșterea gradului de conștientizare și acordarea de sprijin financiar. Împreună cu Asociația ARCHÉ,ne angajăm să protejăm acest sit unic, parte a patrimoniului nostru național. Vizitați castelul online și programați un tur ghidat înainte sau după festival. Ați putea fi norocoși să fiți primiți chiar de contele Teleki.

Generația AWAKE

Voluntari, ambasadori, colaboratori creativi, membrii tineri ai echipei. O generație tânără, expresivă, conștientă de sine, care deja conturează o societate mai durabilă, cu un manifesto neo-boem în 2019. Unii o numesc GENZ, noi o numim generația AWAKE. Acum voi sunteți schimbarea.

#StayAWAKE

Post a Comment