Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP

Review – B.EAT – The rhythm of food

Ne-a trezit interesul încă de la ale lui începuturi, pe când începea să prindă forme și culori, prin imaginile ”intrigante”

apoi prin a lui farfurie mare roz, moment în care ne-am putut contura și noi o idee – va fi sau nu va fi ceva cu papa bun?

A ieșit pe piața mureșeană triumfător, aș putea spune, cu un private event, în data de 2 iunie 2018 și de atunci fluxul gurmanzilor s-a menținut la cote apropiate de maxim.

Astfel, pe ritmul unui prea bun gust, am plăcere (deja mi-e poftă) de a vă prezenta, fără prea multe cuvinte, B.EAT – The rhythm of food

Dacă v-ați întrebat ca și mine:

De ce B.EAT – The rhythm of food

iată răspunsul:

”Cunoașteți, cel mai probabil Ballada Catering & Sweets. Atât Ballada cât și B.EAT au același proprietar iar acesta a vrut ca experiență culinară dobândită din multele călătorii să se regăsească pe masa unui bistro. Ballada a rămas strict pe partea de catering iar B.EAT by Ballada este restaurantul = eat.”

Interiorul restaurantului B.EAT – The rhythm of food este amprenta unui designer mureșean care i-a dat acestuia o notă industrială, materialele folosite preponderent fiind metalul și lemnul. Spațios, aerisit, luminos, curat, bine localizat – în centrul orașului – oferind 42 locuri, alte 20 în Ballada (cu care este unit) și cu o terasă ”de trotuar” generoasă, care oferă și ea un nr. de 50 locuri, B.EAT își așteaptă gurmanzii cât e ziua de lungă. 🙂

Ce oferă special B.EAT – The rhythm of food?

”Restaurantul are o bucătărie bazată pe conceptul de fusion transilvănean – internațional. Avem bucătari tineri, experimentați și îndrăzneți în ceea ce privește pregătirea preparatelor și combinarea lor.”

Pe ce anume se axează meniul?

”După cum probabil și-ai dat seama, carnea este materia noastră primă.”

Da, într-adevăr meniul este dominat de preparate din carne – viță, pește, porc, rață, pui, miel… – dar, dar… asta nu înseamnă că vegetarienii au fost neglijați, aceștia își vor găsi cu siguranță preparate pe care să le mănânce cu poftă.

Care este recomandarea B.EAT – The rhythm of food?

Coastele de porc Jack Daniels cu cartofi aurii și sos barbeque, ficățeii de pui cu vin roșu, ciolanul de porc cu sosul casei, saramura de crap, iar dintre deserturi trebuie încercat neapărat creația B.EAT – fructe + tort de ciocolată + înghețată și frișcă!”

Greu e să scriu cu gândul la toate aceste preparate…

Meniul restaurantului, pe care îl găsești aici, este vast, preparatele de carte dictează în principal, sunt n tipuri de limonade și un meniu separat pentru vin. Sigur, dar sigur vă găsiți preparatul și băutura dorită la B.EAT. Flexibilitatea bucătăriei face ca B.EAT să fie și mai pe placul fiecăruia, atât unele băuturile cât și preparatele pot fi combinate după bunul gust al fiecăruia.

Iar dacă nu ai timp să răsfoiești, să te gândești ce ai vrea să mănânci, meniul zilei îți vine în ajutor zi de zi cu preparate bune, proaspete și un gustor desert! 😉

Servirea este bună, cu o durată de aproximativ 15 – 20 minute iar prețurile sunt accesibile.

Acum vă spun și vă arăt ce ne-am comandat noi din meniu și cum a fost mâncarea. 😀

Eu și colegul meu ne-am ales

Păstrăv crocant și iute cu sos de usturoi  200/50gr – 25 lei + Sparanghel la grătar 200gr – 16 lei

 

 

 

Păstrăvul a fost tare crocant și bun, fraged, potrivit condimentat și preparat dar…  nu iute, chiar deloc. Sparanghelul la grătar a fost o recomandare foarte bună și potrivită.

 

Dacă vă place păstrăvul bifați-l!! 😀

 

 

 

 

 

Ficăței de pui cu vin roșu în coroană de cartofi piure 200/200gr – 26 lei

Bogați în fier, știm! Gustoși, cu o specială aromă și mireasmă de vin roșu, gustoși, fragezi, mulți și tare buni! Așa au fost ficățeii B.EAT.

Porțiile sunt chiar mari, fie că optați pentru supe/ciorbe sau oricare fel principal.

Să vă spun câteva și despre desert? 😀

Doar atât vă spun: toate sunt un must taste!!

Cea mai gustoasă, cea mai cu gust cheescake din oraș!! Să mă contraziceți dacă vreți dar… nu cred că o veți face după ce o să o mâncați! 😀

B.EAT – The rhythm of food este și gazda bună a evenimentelor cum ar fi degustare de vin – o viitoare degustare de vin cu meniu fiind în 17 august 2018 iar lunii septembrie îi este programată o degustare de pălincă. 

Vrei să rezervi 2, 3, 4… mese? B.EAT vă așteaptă pe toți cu dorința de a vă oferi o servire promptă, preparate proaspete, deserturi delicioase și o selecție specială de vinuri.

Poftă bună vă spune de acum! 😀

Yam, yam, yam…

 

Credit foto Cătălin Neag și B.EAT – The rhythem of food

    B.EAT – The rhythm of food

  • Piata Trandafirilor nr 52, Tîrgu Mureș
  • 0751 048 468
  • Luni-Duminică: 10:00–23:00

Post a Comment