Târgu Mureş
22 Feb, Thursday
7° C
TOP

Be tomorrow’s app genius

Utok organizeaza un concurs inedit unde puteti sa castigati 2ooo€. Concursul e simplu, daca ai dezvoltat o aplicatie de android sau ai un concept de aplicatie poti s-o inscrii pe situl utok www.utok.ro/app-genius. Este un juriu care acorda 60% din nota finala, restul de 40 o sa fie calculat din voturile publicului.

Eu m-am incsris cu o aplicatie destul de modesta dar utila (Digi Cost Control) pe care o puteti vota in perioada 20 – 26 aprilie.

Daca m-as pricepe putin mai mult la programarea in android as face o aplicatie pentru controlul unei case destepte. Este visul meu sa am o casa desteapta pentru ca imi plac gadgeturile si automatizarea unei case nu are limite. Cel mai simplu si cel mai util este automatizarea incalzirii. Se poate automatiza si iluminarea casei sau chiar si rulourile exterioare. S-ar putea conecta si sistemul de multimedia la o astfel de aplicatie, ce frumos ar fi sa nu avem telecomenzi in casa si totul s-ar putea controla de pe smartphoneul din buzunar.

In loc sa avem o telecomanda in buzunar pentru usa de la garaj am putea sa folosim telefonul. Sau vara daca este foarte cald am putea porni sistemul de irigatie cu un simplu click pe ecran.

Foarte util ar fi si un sistem de monitorizare integrat in aplicatie. Oriunde te-ai afla, in casa sau in chiar din vacanta ai putea verifica daca a intrat cineva in curte sau pisica vecinului a pornit alarma.

Din pacate inca nu am reusit sa fac o aplicatie cu care sa imi pornesc centrala si inca trebuie sa folosesc browserul de pe telefon, la php ma pricep mai mult 🙂

Probabil ca in cateva decenii o sa avanseze tehnologia si gadgeturile o sa fie mai ieftine si toti o sa putem sa automatizam macar o parte din casa ca sa ne facem viata mai usoara 🙂

Post a Comment