Târgu Mureş
23 May, Thursday
14° C
TOP

Berăria Rieder, varianta îmbunătăţită

Am ajuns aseară, neplanificat, dar cu folos în berăria Rieder.

Am scris mai demult despre adversitatea mea faţă de mişcarea total neinspirată a celor de la Rieder. Au venit pe piaţa mureşeană cu probabil cea mai bună bere, nefiltrată, care se apropie de gustul berii originale din Germania, de la mama ei (părerea nu îmi aparţine, ci cuiva care a vizitat ţinutul bavarez şi a gustat atât berea lor, cât şi cea din Rieder). Preţul iniţial al berii, de 6 lei 1/2 l, mi se părea pertinent, având în vedere raportul calitate preţ, şi normal că lumea frecventa localul, pentru că plecai satisfăcut, dar ca tot românul, ce s-a gândit managementul berăriei: să ridice preţul la 8 lei. Ei bine, clientela a dispărut mai repede decât ai spune o bere Weisse. Nu ştiu cum nu au anticipat scăderea aceasta, absolut justificată.

Dar încă zarurile nu au fost aruncate în ceea ce priveşte berăria Rieder. Aşa cum scriam mai sus, aseară le-am călcat din nou pragul şi surpriză : preţul berii (care are acelaşi gust minunat) a revenit la 6 lei, şi au înclus în meniu berea la litru, care pun pariu, o să fie revoluţionară pentru local, dar şi berea la 0,33. S-au convins clar că nu te poţi juca cu buzunarele oamenilor chiar aşa.

Pe lângă faptul că au revenit cu preţurile pe pământ, s-au mai reinventat pe alocuri. De cum ne-am aşezat la masă, a venit tânăra chelneriţă cu un platou cu ţuică şi câteva bucăti de pâine cu unsoare şi ceapă, exact după tiparul Tempo. Acum nu o să insit pe faptul că au furat ideea, treaba lor, nu ţine de mine decât să vă aduc la cunoştinţă :). Altă îmbunătăţire e că au un meniu mult mai variat de mâncare, surprinzător de variat. Vin aici cu o recomandare personală : nu vă comandaţi bruschete, pentru că veţi fi dezamăgiţi. Spun asta pentru că în primul rând preţul e exagerat de mare, 10 lei (în ideea în care la Gallery Cafe preţul bruschetelor e 5 lei, şi sunt muuuult mai gustoase). În al doilea rând, nu am fost anunţată că trebuie să îmi “prepar” singură bruschetele. Da… exact, mi-au adus un bol cu roşii tăiate mărunt şi un coş cu pâine. Am poze care îmi stau drept mărturie. Nu a fost foarte distractiv, tot procesul a fost anevoios şi nici măcar nu am fost plăcut surprinsă de gust, pentru că probabil aş fi trecut cu vederea restul detaliilor.

A mai fost un mic incident, în care la masă s-a comandat un tip de bere şi am primit cu totul altceva, dar asta chiar nu e aşa scandalos. Se mai întâmplă.

Cam atât am avut de spus despre Rieder. Mă bucur că din nou pot să fac o recomandare la adresa lor.

Câteva poze aici. 

Comments (7)

 • E greu sa “gatesti” bruschette…ce vrei si tu?

  reply
  • mihai

   rocket science :))

   reply
 • pai s-a schimbat un pic si managementul pe acolo, sunt convins ca schimbarile in bine care le-ai vazut acum au legatura cu schimbarea managementului

  reply
 • cristi

  asa se servesc bruschetele

  reply
 • Deci, poate pentru persoane mai putin interesate gustul berii nu s-a schimbat deloc…dar…gustul nu mai e acelasi din pacate..chiar am impresia ca e vag “lungita” cu apa…sau ceva de genul…incepe sa aduca a bere filtrata…pacat.

  reply

Post a Comment