Târgu Mureş
25 Jun, Tuesday
21° C
TOP

Astăzi despre traditionalul Cârnat sau Kolbasz

Deci mă sună colega de echipă matrimonială  într-o zi că a văzut ea în centru în piaţa teatrului ditamai “magazinul” de cârnaţi  calzi şi proaspeţi numa’ buni de înfulecat.  Na musai să mă duc să încerc şi ce zi mai potrivită decât Vinerea mare de paşte când tătă lumea ţine post negru. Am zis că mă duc aşa că sigur nu stau la coadă….

Aveam poftă mare de un Wurst, CurryWurst sau BratWurst aşa cum mâncam în Germania … cu ketchup şi muştar cu pâine bună.

Şi mă nimeresc eu în piaţa teatrului pe la 3 după-masa la “Cârnăciorul din căsuţă” , numele este gândit de echipa de comunicare a primăriei aşa că dacă sună a ceva pervers până la urma nu e nimic greşit … asta vă dă primăria.

Ca idee e foarte bună, genială chiar. Seamănă cu ce am văzut prin Germania…  ca implementare e un mare rahat. În primul rând acolo lucrau când am fost eu 2  plictisiţi. A durat să mă serveasca aproximativ 15 minute pentru că ….(fără alt motiv). Unul din ei dormea efectiv… şi s-a trezit când m-a auzit că făceam poze. Ca preţ, să zicem că e ok e preţ normal pentru centru şi porţia e bună dar la ce mod de prezentare au… nu cred ca există mulţi oameni dispuşi să mănânce. În plus dacă ar plăti  chirie şi personal din buzunarul propriu plus cheltuieli vă garantez că nu ar putea avea acele preţuri… sunt prea mici pentru centru.

Sincer nu m-aş supăra să existe aşa ceva în centru, e normal, e plăcut e o piaţă până la urmă şi în toată europa am văzut aşa ceva în locurile publice. Ce nu-mi place e că nu e privat, că încalcă orice regulă de bun simţ, nu au apă curentă acolo (teoretic nu ar avea voie să funcţioneze), că orice firmă din Mureş dacă ar fi vrut să facă ceva  civilizat acolo nu ar fi primit autorizaţie…

Cum ziceam se pot face chestii faine… problema e că n-ai loc de proşti şi idioţi care te calcă în picioare numai ca să nu faci ceva ca lumea…

 

Post a Comment