Târgu Mureş
30 Nov, Thursday
-3° C
TOP

Biblioteca vie se deschide la Teatrul Ariel

După GOG-librărie vie, deschisă în urmă cu aproximativ un an, Teatrul Ariel va găzdui începând de vineri un alt proiect, menit să dezvolte subiectul încă ascuns sub preș al discriminării: Biblioteca vie.

De ce Biblioteca vie?  Aceasta funcționează ca o bibliotecă obișnuită, de unde cititorii pot împrumuta cărți, doar că de data aceasta cărțile sunt oameni, care intră în dialog cu cititorul. Oamenii aceștia trăiesc în fiecare zi lângă noi, dar fac parte din categorii care se confruntă cu probleme legate de discriminare, excludere socială sau prejudecăți ale celor din jur sau  și care vor să schimbe ceva prin împărtășirea experienței lor.

Poți „răsfoi” cărți precum: persoană cu dizabilități, palestinian musulman, actor rrom, lesbiană, fost dependent de droguri, tânăr infectat cu HIV, mamă singură, femeie polițist, bolnav de psoriazis, psiholog, meditator vipassana, dar și altele. Sunt scrise la persoana întâi și își propun să schimbe etichetele pe care de cele mai multe ori le punem automat, chiar dacă nu știm nimic despre ei și problemele cu care se confruntă.

Nu rata șansa unei altfel de lecturi, mai ales că poți profita de ea pentru o perioadă foarte scurtă. Biblioteca va fi deschisă în perioada 14-16 martie între orele 16.00 – 21.30 la etajul 1 al Teatrului Ariel, din Strada Poligrafiei, Nr.4.

Post a Comment