Târgu Mureş
29 Feb, Thursday
11° C
TOP

Bookfest – Salonul Internațional de Carte

Salonul de Carte Bookfest revine la Tîrgu Mureș în perioada 21 – 24 septembrie cu unii dintre cei mai renumiți autori și cele mai bune prețuri la cărțile anului 2017

📖 Mircea Cărtărescu, Vintilă Mihăilescu, Ioana Nicolaie, Sabina Fati, Bogdan Alexandru-Stănescu, Sebastian Lăzăroiu, Tatiana Niculescu Bran, Ovidiu Pecican, Ioana Bradea, Ioana Bâldea Constantinescu, Marian Voicu, Cornel Sigmirean, Vasile Dobrescu sunt doar câteva dintre numele aflate pe afișul celei de-a patra ediții Bookfest de la Tîrgu Mureș

📖 Formația Sarmalele Reci promite un concert de gală chiar în prima zi de Bookfest, pe 21 septembrie.

Ca și în anii precedenți, evenimentul va avea loc la Teatrul Național, iar intrarea publicului va fi liberă.

În cele patru zile ale salonului, vizitatorii vor fi întâmpinați cu oferte promoționale la cele mai noi volume, cărți pentru copii și auxiliare școlare. Nu vor lipsi lansările de carte și sesiunile de autografe la care vor lua parte unele dintre mai importante personalități ale literaturii române actuale.

Publicul mureșean este așteptat cu o ofertă de circa 50.000 de volume pentru toate vârstele și gusturile de câteva dintre cele mai importante edituri din țară: Humanitas, Polirom, RAO, Corint, Curtea Veche Publishing, Nemira, Litera, ALL, Niculescu, Herald, Univers Enciclopedic dar și distribuitori de carte precum Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România).

Întâlnire de gală cu Mircea Cărtărescu

Sâmbătă, 23 septembrie, ora 11:00, editura Humanitas dă startul maratonului de evenimente cu lansarea volumului Pelinul negru de Ioana Nicolaie. Alături de autoare vor lua cuvântul criticii literari Alexandru Cistelecan și Andreea Răsuceanu. Apoi, de la ora 12:00Mircea Cărtărescu, va vorbi cu publicul despre cel mai recent volum al său Peisaj după isterie. Lansarea cărții va fi urmată de o sesiune de autografe.

La ora 13:00 va urma lansarea volumului Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime-time al jurnalistei Sabinei Fati, carte apărută tot la editura Humanitas. Alături de autoare va vorbi profesorul universitar Cornel Sigmirean, președintele Senatului Universității „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, și Gabriela Maaz, director de promovare al editurii Humanitas.

La ora 14:00 va avea loc lansarea volumului De ce e România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc, de Vintilă Mihăilescu, publicat de editura Polirom, o replică peste ani la cartea cu titlu similar a istoricului Lucian Boia (De ce este România altfel?, Humanitas, 2012). Vor vorbi, alături de coordonatorul volumulului, Alexandru Cistelecan și Adrian Botez, redactor șef adjunct al editurii Polirom.

Sebastian Lăzăroiu a capturat Balena albastră

La ora 14:30 – lansarea romanului de debut al sociologului Sebastian Lăzăroiu. Apărut tot la editura Polirom, Balena albastră este un roman cu accente de thriller în care răsturnările de situație abundă, iar adevărul are numeroase fețe, totul pe fondul unui joc de-a șoarecele și pisica în care nu se știe cine urmărește pe cine. Cartea va fi prezentată de autor și de invitații săi, scriitorul Ovidiu Pecican și Adrian Botez, reprezentantul editurii Polirom.

Lansările Humanitas vor continua la ora 15:00 cu lansarea cărții celei mai recente cărți semnată de scriitoarea Tatiana Niculescu Bran. Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu (bestseller Bookfest 2017, București) este o docu-ficțiune originală care poartă cititorul prin cele mai importante momente din viața liderului legionar interbelic.

La ora 16:00 sunt programate lansările a două romane fenomen al anului 2017: Înalt este numele tău de Ioana Bradea și Nautilus de Ioana Bâldea Constantinescu la care vor participa, alături de cele două autoare, Alexandru Cistelecan și Andreea Răsuceanu.

Agenda culturală de sâmbătă se închide, de la ora 17:00, cu lansarea romanelor Aviatorul de Evgheni Vodolazkin și Iată-mă! de Jonathan Safran Foer, ambele romane apărute în această vară la editura Humanitas Fiction. Cele două cărți vor fi prezentate de Ioana Bâldea Constantinescu, Sabina Fati și Gabriela Maaz.

Copilăria lui Kaspar Hauser, o poveste din realitate

Duminică, 24 septembrie lansările și întâlnirile cu autorii vor continua de la ora 12:00 când va avea loc lansarea celor mai noi titluri din colecția Humanitas Junior: Enciclopedia zmeilor de Mircea Cărtărescu și Sub pământ. Sub ape De la mic la mare. Atlasul minunilor lumii de Daniel Mizieliński și Aleksandra Mizielińska cu ilustrații de Page Tsou.

La ora 13:00, va urma lansarea de carte și sesiunea de autografe pentru cartea Tezaurul României la Moscova de Marian Voicu, volum apărut la editura Humanitas. Alături de autor vor vorbi profesorii universitari Cornel Sigmirean și Vasile Dobrescu. Aceștia vor lansa ulterior și remarcabilul volum Istoria Basarabiei, de Ion Nistor, bestseller interbelic, în prima ediție integrală cu ilustrații originale, după ediția princeps din 1923.

Editura Polirom a pregătit o lansare spectaculoasă de la ora 14:00, când Copilăria lui Kaspar Hauser, un bildungsroman semnat de scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu, va fi prezentată chiar de către autor, împreună cu Iulia Popovici, George State și Ștefan Baghiu, moderați de Adrian Botez.

Tot editura Polirom invită apoi, de la 14:30, pe amatorii de ficțiune la prezentarea unor titluri renumite, proaspăt apărute: Sfîrșitul, de Attila Bartis, Apele Nordului, de Ian McGuire, Cei opt munți, de Paolo Cognetti și Contraviața, de Philip Roth. Cărțile vor fi prezentate și recenzate pe scurt de Iulia Popovici, George State, Ștefan Baghiu, sub coordonarea editorului Bogdan-Alexandru Stănescu.

Sarmalele Reci aduc rock-ul la Bookfest

În prima zi a Salonului de carte Bookfest, la ora 18:30, Sarmalele Reci, una dintre cele mai longevive trupe de rock româneşti, va încânta publicul mureșean cu un concert ce va avea loc în foaierul Teatrului Național.

Programul complet al evenimentelor cât și cele mai recente modificări pot fi găsite pe site-ul www.bookfest.ro.

Post a Comment