Târgu Mureş
12 Apr, Friday
13° C
TOP

Cabana Alunis – Sovata

Am ajuns ieri aşa din întâmplare cu colegii de la OSMD la cabana Aluniş din Sovata :). un fel de mini 1 mai…

N-a fost rău pentru că am nimerit exact în ziua când la cabana era aranjată o ieşire pentru turiştii de la Hotelul Aluniş.  Şi sincer vă spun că am fost uber surprins de ce şi cum au făcut … să vă povestesc.

În  primul rând când am ajuns pregătirile erau în toi… foc la două grătare imense, un purcel se bronza de-i pocnea şoricul pe un proţap , plus un gulyas de cartofi care bolborosea în zona de pregătire a mesei.După ceva vreme au apărut şi ospătarii de-au aranjat mesele plus lăutarii cu muzica :).Când s-au terminat pregătirile au apărut şi turiştii cu trenuleţul din staţiune…

Am fost foarte plăcut surprins să văd că există ăncă oameni care gândesc atunci când fac turism. Absolut nimic în afară de transport până la locul faptei nu a fost pe gratis…  mâncarea băutura se plătea … se mai lăsa şi un ciubuc.Dar oamenii erau mulţumiţi şi mai mult decât atât se chibzuiau ca să nu rămână fără bani în buzunar. Şi nu pentru că era scump, 6 lei – 100 g de porc la rotisor, 4 lei o bere –  preţuri decente, ci pentru că te trăgea sufletul că vrei şi deaia şi deaialaltă. Şi aşa se face turismul….

Uitându-mă pe site am văzut că a fost doar o singură ocazie dar eu sper să mai fie …. nu de alta dar sigur oamenilor le-a plăcut… se poate vedea din poze cum se distrau. Iar faima le va merge…  Şi sper să priceapă şi managerii de hoteluri din mureş că turismul nu înseamnă doar un pat şi-o masă ci servicii şi entertainment.

Poze puteţi vedea la noi pe FB 🙂 ….

Post a Comment