Târgu Mureş
11 Dec, Monday
-0° C
TOP

Casa viitorului

Inca de cand mi-am dat seama ce inseamna technologia am fost pasionat de tot ce se poate automatiza. Cand eram copil ma gandeam cum sa fac niste capcane in spatele casei dar cand am crescut deja visam la o casa desteapta, cu camere video , totul sa fie automatizat – usa de garaj , luminile, incalzirea sau irigarea. Daca ma mai gandesc spre viitor am putea sa automatizam si curatenia casei cu niste mici roboti 🙂

Iarna trecuta dupa multe cautari si dupa ce m-am documentat foarte bine am cumparat un microcomputer si mi-am automatizat centrala. Am scris un mic soft si acum pot sa imi pornesc sau opresc centrala termica folosind internetul ori cu un calculator ori cu telefonul mobil, dar despre asta o sa va povestesc mai multe alta data.

Folosind niste motorase se pot automatiza multe lucruri in casa sau in curte de exemplu perdele, jaluzele sau chiar usa de garaj si poarta. Puteti sa cumparati astfel de solutii de pe somfy.ro.

Automatizand casa puteti sa faceti mari economii. Daca porniti caldura sau aerul conditionat numai cand este nevoie sau stingeti luminile folosind smartphoneul economisiti energie. Daca aveti un sistem de irigatie automata dotat si cu niste senzori de ploaie economisiti apa. Si sa nu mai vorbim de timpul economisit daca aveti o casa desteapta.

Avand camere de supraveghere in casa si in curte inseamna un mare plus de securitate si in plus puteti sa verificati ce se intampla in casa de oriunde.

In viziunea mea cam asta inseamna o casa desteapta, casa viitorului – un loc unde totul este automatizat, totul este programat dar se poate schimba cu apasarea unui buton ori pe o telecomanda sau de pe telefon sau calculator.

Post a Comment