Târgu Mureş
15 Jul, Monday
29° C
TOP

Clienţi care pleacă fără să plătească

Vorbeam zilele astea cu unul din proprietarii unui local din Mureş şi zicea că foarte nervos pe clienţii care vin consumă, după care pleacă şi uită să mai plătească.  Şi cică n-ar fi puţini deloc şi care ar fi soluţia.  Cel mai mare dezavantaj e că prestatorul are două opţiuni ori să fie mai suspicios cu clienţii şi să -i streseze mai tare ca să stopeze pierderile ori să crească preţurile ca să amortizeze pierderile. Oricum nu-i bine…

În opinia mea “nimic nu-i pedepseşte mai tare pe ticăloşi decât râsul” aşa că i-aş face de caco.  Varianta 1 ţi-o baţi de ei pe facebook pui filme pe pagina localului cu cei care uită să plătească şi să-i îndemni lumea să sharuiască pozele.  Varianta doi e să faci un loc cu wanted unde pui poza celui care a plecat fără să plătească.

Mai am câteva idei dar toate au o mare hibă: nesimţitul are mai multe drepturi decât păgubitul. Cel mai logic şi mai simplu e să îl faci de cacao peste tot iar în momentul în care te roaga frumos să-i scoţi poza filmul etc să-i faci plângere la poliţie pentru furt.  Dacă face pe nebunul îl porţi prin tribunale şi dacă-ţi face el plângere că îl calomniezi and stuff se face în proces civil şi se plictiseşte până poate câştiga, furtul e penal şi e mai nasol că rămâne la cazier.

oricum nu e treabă simplă , singurul aspect e că trebuie avut grijă să nu fie minori că acolo e mai complicată situaţia.

Buuuun cine mai are probleme de genul acesta? cine se ocupă cu sporturi dinastea ? ştiţi că la noi e anonimă treaba şi toată lumea poate spune ce vrea…. până nu apare vreun ordin judecătoresc noi nu dăm nimic din casă. 

Comments (10)

 • Dragos

  Sa pleci fara sa platesti mi se pare o chestie de bun simt, de cei 7 ani de acasa, eu ma gandesc cat sa las bacsis si cand n-am bani destui ma simt nasol cand stiu ca barmanu’ traieste mai mult din asta decat din salariu.

  reply
 • Lia

  io inca n-am facut asta niciodata desi tare-s curioasa cum ar fi. da’ m-am gandit io ca intotdeauna exista o exceptie.nu mi se pare o mare nesimtire sa pleci fara sa platesti… atunci cand serviciile is de cacat, pardon my french… chestii gen pahar/tacamuri murdare, chelneri nepoliticosi (cum erau pe vremuri la Leo ca-ti tranteau tacamurile pe masa mai sa sparga farfuria si nici nu te priveau in ochi ca-si dadeau ochii peste cap), mari diferente intre ce scrie in meniu si ce primesti… decat sa te certi cu aia pe-acolo mai bine pleci cu pace :-??

  reply
 • diana monica

  buna seara.lucrez si eu de o saptamana la o cafenea.am avut azi 3 clienti care au plecat fra sa plateasca si era o suma frumusica.localul are camere ce ma sfatuiti sa fac

  reply
  • Sa te uiti pe camere sa vezi cine a fost. Daca patronul nu vrea sa se complice cu politia, data viitoare cand mai trec pe-acolo ai grija sa nu plece fara sa plateasca si le pui pe nota ce au consumat si inainte. :-))

   reply
 • geo

  am sa fac si eu la stadio am prestat servicii si factura nu mi-sa platit am tot insistat si telefonic si nici un rezultat. Asa ca acum ramane sa fac o consumatie in acea valoare si sa plec bine merci…

  reply

Post a Comment