Târgu Mureş
16 Jul, Tuesday
37° C
TOP

Concert Sorin Romanescu în studioul 3 al Radio Tg. Mureş

De când am început să scriu pt outinmures.ro trebuie să recunosc că mi s-a dezvoltat cultura generală. Înainte de asta nu auzisem de festivalul sarmalelor, iar acum trebuie să admit că nu am auzit de Sorin Romanescu, deşi este un artist consacrat pe sfera lui. Nu mai târziu de anul trecut, acesta a fost declarat cel mai bun cântăreţ de Jazz de la noi, titlu pe care l-a primit şi în anul 2008.

Concertul susţinut de el este un concert la chitară, iar la câte lucruri bune am citit despre domnul   Sorin (o sa scriu totuşi în paranteză faptul că eu sunt uşor influenţabilă) nu mă îndoiesc că o să iasă bine. Vă daţi seama că am fost nevoită să mă documentez înainte să public acest articol şi am descoperit recenzii de la concertele lui, care m-au convins să particip şi eu, cu condiţia să fiu în oraş vineri seară.

O chestie interesantă pe care am găsit-o şi care cred că v-ar interesa, e faptul că Sorin Romanescu a declarat că în România din punctul lui de vedere nu se poate trăi din concerte, că e foarte slab dezvoltat şi promovat segmentul lui muzical iar la începutul carierei lui pentru a-şi achiziţiona un instrument profesionist, a optat să cânte la nunţi, dar în momentul în care şi-a atins scopul a părăsit această “industrie”. Uneori se fereşte de termenul “jazz” deoarece spune el “există o prejudecată foarte des întâlnită de a asocia termenul în sine de jazz cu muzică imposibil de ascultat”. Pentru a evita manifestarea acestei prejudecăţi, domnul Romanescu, apelează la alţi termeni mai puţin muzicali pentru a-şi caracteriza stiulul, pentru a nu-şi pierde o anumită parte din public.

Concertul face parte din proiectul “Seri de Jazz şi muzică clasică la Radio Tg.Mureş“, care vrea să aducă ceva nou în Târgu Mureş şi care vrea să ne propună să trăim “altfel” o seară de vineri. Denumirea sub care ne va încânta Sorin Romanescu este “More then 10 meters of wire…” care mă duce cu gândul la un număr desul de mare de chitări. M-a făcut chiar curioasă, să văd câte instrumente vor fi pe scenă.

Dacă v-am stârnit curiozitatea cât de cât, vă informez că evenimentul muzical va avea loc vineri 7 octombrie în Studioul 3 al Radio Tg. Mureş pe Bulevardul 1 decembrie 1918 nr.109 între orele 7:30pm – 10:30pm. Mai multe detalii găsiţi  aici, pe pagina de facebook a evenimentului.

Post a Comment