18 Jun, Tuesday
0° C
TOP

Conferinta Tedx – o schimbare binevenita

Conferintele TED au aparut in urma cu mai bine de 30 de ani, dupa ce un individ istet a realizat ca doua minti gandesc mai bine decat una singura. Astfel s-a pus bazele TED (Technology, Entertainment, Design), o conferinta in care oameni din toate domeniile se intalnesc si isi prezinta ideile si experientele care i-au condus spre o realizare seminificativa. De altfel, viziunea TED este aceea a ideilor care merita impartasite.

Succesul avut de TED a condus la nasterea unor evenimente TED locale, organizate independent denumite astfel TEDx. Altfel spus, ideile marete nu trebuie sa vina de la cineva din celalat capat al lumii, acestea se pot gasi si la oameni din comunitatea in care ne desfasuram activitatea, oameni care au ceva de spus. Evenimentele Tedx sunt ocazia ideala de a fi promovat acel nucleu al schimbarii, care impacteaza intr-un mod pozitiv comunitatea si reusesc astfel sa faca mica noastra lume, mai buna.

Cuvantarile TED sunt o adevarata sursa de inspiratie. E fascinant cum un video de aproximativ 15 minute iti poate schimba traiectoria. Astfel ca, deloc surprinzator, la universitati precum Harvad, vizionarea si analizarea conferintelor si videourilor TED a devenit un curs separat, tocmai pentru ca s-a observant ca aprofundarea lor aduce un plus valoare audientei. In acest spirit, mi-as dori ca sistemul educational romanesc sa evolueze in directia aceasta, iar generatiile urmatoare sa intre in contact cu universul TED inca din copilarie.

Conferinta TEDx a ajuns si la Targu Mures, iar editia a doua va avea loc in 12 Septembrie 2015. Desi mai sunt cateva luni bune pana la eveniment, déjà s-a creat un schelet al acestuia, iar in perioada urmatoare vom incepe sa dezvaluim din ce in ce mai multe detalii. Se pregateste un eveniment de neuitat. In speranta ca v-am facut cel putin curiosi, va invit sa ne urmariti pe pagina de facebook.

Post a Comment