Târgu Mureş
01 Jun, Thursday
18° C
TOP

„Constantin“ – Povestea lui Brâncoveanu, dincolo de mit

Teatrul Naţional – Compania „Liviu Rebreanu“ anunţă o nouă reprezentaţie a spectacolului „Constantin“ de Alexandru Popa, în regia lui Tudor Lucanu.

„Comploturi, intrigi, strategii de manipulare, negocieri, duplicitate, trădări, promisiuni. Acestea au fost dintotdeauna instrumentele utilizate de politicieni pentru a se menține la putere. Dar ce se întâmplă atunci când acestea nu mai pot fi folosite? Cât de mult este cineva dispus să plătească pentru viața sa sau pentru viața copiilor săi? Dar dacă nici o avere din lumea noastră nu este de-ajuns?

Spectacolul pe care îl propun urmărește povestea lui Constantin Brâncoveanu dincolo de mit, încercând să îl descopere ca pe un om care încearcă să supraviețuiască unor contexte politice nefavorabile. Vă invit să asistați la o pendulare continuă între tragedia omului și comicul moravurilor, între atunci și acum – două perioade în care redefinirea valorilor are o importanță majoră, între lumea materială și cea spirituală“,

este mesajul transmis de regizorul Tudor Lucanu.

Din distribuţie fac parte actorii

Nicu Mihoc – Brâncoveanu, Theo Marton – Constantin II Brâncoveanu, Radu Anastas – Ştefan Brâncoveanu, Cristian Iorga – Radu Brâncoveanu, Alexandru-Andrei Chiran – Matei Brâncoveanu, Costin Gavază – Mustafa Aga, Richard Balint – Văcărescu, Csaba Ciugulitu – Sultanul Ahmed III, Luchian Pantea – Ştefan Cantacuzino, Ale Ţifrea – Aniţa Balş Brâncoveanu, Monica Ristea – Marica Brâncoveanu, Tiberius Vasiniuc şi Ștefan Dogaru – Soldaţi.

Scenografia a fost realizată de Cristina Milea, asistentă de scenografie a fost Denisa Berceanu, muzica a fost compusă de Boros Csaba, asistent muzical a fost Oláh Vince, regia este asigurată de Teodora Crăciun, iar sufleur este Laura Moldovan.

Reprezentaţia va avea loc vineri, 26 noiembrie 2021, ora 18:30, la Sala Mică.

Spectacolul durează 2h (fără pauză) şi este recomandat persoanelor cu vârsta 🛑 14 ani + !

De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că în cadrul spectacolului se vor auzi câteva zgomote puternice‼️

Biletele pot fi achiziţionate în format fizic la casieria teatrului de luni până vineri, între orele 09:00 – 18:00, şi cu o oră înaintea reprezentaţiilor.

Biletele online se pot cumpăra de pe platforma www.biletmaster.ro.

Consumă mai mult teatru, consumă-l că-ți face bine! 😀

Post a Comment