Târgu Mureş
15 Jul, Monday
29° C
TOP

Critical Mass la Targu Mures

Duminica am participat cu prietena, cu fotograful de servici si cu inca vreo 1500 de oameni la Critical Mass-ul organizat in Targu Mures. Anul acesta fiind an electoral startul s-a dat din centru. In anii precedenti nici nu am avut voie sa intram cu bicicletele in centru.

Startul era programat la ora 3 dar pentru ca s-a format un rand mare la tricouri (desi s-au facut numai 500 in loc de 1000) s-a amanat cu o ora.  Ideea organizatorilor cu inscrierea online pentru tricouri era buna, dar din pacate erau numai cateva fete care imparteau tricourile, cate o fata pentru fiecare marime de tricou. Poate data viitoare o sa fie rezolvata si aceasta problema.

Fiind an electoral Startul a fost dat de presedintele CJ Mures. Am pornit spre gara, dupa care am urcat pe Damb si am continuat spre Tudor. Viteza de deplasare a fost destul de buna, nu ne-am oprit ca in anii trecuti, parca mergeam prea repede. Din cauza asta nu au lipsit nici cazaturile, iar in sensul giratoriu din Tudor au intrata si masinile intre biciclisiti. Nu stiu de ce nu a fost politia acolo sa opreasca circulatia si sa calmeze soferii nervosi (un tanti cu un passat gri a intrat intre biciclisti si claxona pana a fost oprit de cativa participanti, si am vazut o masina rosie cu viteza foarte mare pe contrasens).

Probabil ca organizatorii si-au dat seama ca s-a intins prea mult coloana de biciclisti si pe Cutezantei s-a oprit plutonul de bicilisti blocand si masinile care au intrat intre biciclete. De aici au aparut si opririle mai dese mai ales cand trebuia sa intram intr-o starduta mai mica (poate va fi rezolvata si problema asta in viitor).

Pentru prima data in istoria Critical Mass-ului din Targu Mures am intrat si in Unirii unde evident ca ne-am oprit de mai multe ori din cauza traficului. Circuitul de 18 kilometrii s-a terminat la Farmacia de Bere (langa weekend) dupa ce am trecut si prin 7 noiembrie (strada 22 Decembrie).

In marea imbulzeala, organizata dezorganizat, am reusit sa iau si eu cateva felii de paine cu untura si niste pahare cu apa minerala. Fiind an electoral S-au dat si cateva diplome participantilor.

Am pus pozele facut de fotograful de servici aici iar pozele facute de mine aici. Am pus si un filmulet pe youtube cu un baiat care merita  o mare diploma pentru ca a parcurs tot circuitul cu foarte putin ajutor:

Comments (3)

 • Mulţumim pentru articol. Frumos. felicitări

  reply
 • Augustin

  Ideea cu inscrierea online a fost foarte buna, dar din pacate cateva fete care imparteau tricourile nu au fost invatate sa asocieze liniutele de pe voucher cu cele de pe eticheta tricoului.
  De exemplu M cu M, L cu L, XL cu XL…
  Ce-i drept nici noi nu ne-am gandit sa verificam. Dar dupa 30 de minute de stat la coada iesi de acolo de parca ai luat viza pentru SUA si nici prin cap nu iti trece sa mai verifici.

  reply

Post a Comment