Târgu Mureş
30 May, Thursday
17° C
TOP

Cum a fost la Airfield Festival

Am încercat să acoperim toate festivalurile care au avut loc în județele învecinate; la unele am ajuns, la alte nu dar…poate la anul vom avea mai multe “picioare”.

Am promovat Airfield Festival și am și ajuns la el, cu o zi întârziere dar am ajuns. 😀

Ca să aveți o idee ce a însemnat ediția 2015 a festivalului vă vom spune: 15.000 de oameni în 4 zile de festival, 350 de oameni în echipă, 98 de proiecte muzicale, 4 scene, 11 genuri muzicale, 148 de ore de muzică, 40 de hectare de festival, 1 pistă de decolare/aterizare, 1 avion oferit cadou, un răsărit și un apus care au “furat” inimile tuturora.

IMG_3938

Ce am văzut în prima zi de participare la festival? Suprafață foarte mare de desfășurare, 4 scene în aer liber, multe zone de relaxare foarte frumos amenajate – Airfield Lounge, un teren de joacă, zone de workshop-uri, dirtbike/skate park, food court, baruri personalizate, aș putea spune, avioane mici și unul mai mare, elicopter, balon cu aer și lume care zumzăia de zori în stânga, dreapta și la umbra lounge-urilor. O atmosferă plăcută, mai ales că ploaia a plecat și a făcut loc soarelui.

IMG_3941

IMG_3574

Aerodromul Măgura a fost locul perfect pentru o minivacanță, în mijlocul naturii alături de prieteni și mulți oameni deschiși și prietenoși.

Diminețile au fost ușoare pentru mulți tineri, trezirea fiind mai plăcută pe muzică live, sub razele timide ale soarelui matinal. Concertele au început fie dis-de-dimineață fie la orele amiezii și au continuat, indubitabil, până la răsăritul soarelui și tot așa.

Scena hip-hop a atras un număr mare de oameni fiind și scena cu anumite momente memorabile de-a lungul celor 4 zile de festival: R.A The Rugged Man a invitat o parte din public pe scenă alături de el, show-ul acestuia primind aprecierile tinerilor hip-hop-ări entuziaști. La concertul legendarului KRS-One o trupă de b-boys a încins atmosfera, pe scenă, cu figuri de breakdance, Klingande și Arnold Sax, pe Main stage, au dovedit că își merită cele peste 100 milioane de vizualizări adunate pe youtube iar Techno stage și Airfield stage au bucurat urechile publicului zi de zi, seară de seară.

 

IMG_3916

IMG_3890

 

De la o scenă la alta, de la un artist la altul, de la un stil muzical la altul, de pe pământ în aer și înapoi, așa au decurs cele 4 zile de festival. E.M.I.L, Satellites, Alexandrina, Moonlight Breakfast, Subcarpați sunt alți câțiva artiști care au strâns la “poalele” scenelor un public numeros, dornic de a le asculta muzica, de a dansa și de a cânta piesele cunoscute. Moob Deep, proclamați ca fiind cel mai bun duo hip-hop din toate timpurile au ridicat scena în picioare.

IMG_4080

IMG_4162

Indiferent dacă erai în zona aerodromului sau în centrul Sibiului, elicopterul și avionul de mici dimensiuni au survolat de foarte multe ori, stârnind curiozitatea, privirile și entuziasmul privitorilor. Cea mai vârstnică pasageră, 90 de ani, s-a arătat curajoasă și a încercat noi senzații la înălțime.  Cei rămași la sol s-au bucurat de soare și de activitățile creative sau sportive care s-au desfășurat de-a lungul întregii zile.

IMG_3640

IMG_4018

Airfield Festival a fost mica vacanță care a unit prietenii, care a relaxat, care a dansat și cântat lumea, de la răsărit la răsărit.

Chiar dacă, nouă, Airfield Festivalul ne-a dat și ne-a lăsat un “gust” plăcut de festival mic considerăm că merită mai multă atenție din partea publicului, din partea celor care vor să simtă andrenalina adusă de artiștii preferați și de zboruri la mare sau mică înălțime, să simtă plăcerea relaxării în mijlocul naturii sub razele soarelui.

Bravo organizatorilor pentru eveniment! Chiar dacă ArtMania și Untold au “furat” din public, Airfield Festival este așteptat cu ediția 2016!

[AFG_gallery id=’18’]

Credit Foto: Dorin Bonta

www.dorinbonta.ro

Post a Comment