17 Jun, Monday
0° C
TOP

Cum a fost la Usturoi

Am simtit zilele trecute o usoara efervescenta pe net, legata de filmul Usturoi, iar eu cum ma stiu curioasa din fire, am bifat “going” la difuzarea lui in Targu Mures. Doar ca cu 30 de minute inainte de difuzare, chipurile in aer liber, incepe o ploaie puternica, care mi-era clar ca va impiedica proiectia.

Dupa lupte seculare am aflat la 21,57 de minute ca de fapt filmul va fi difuzat la Arta, incepand cu ora 22.00. Noroc cu efervescenta de pe net, care m-a mobilizat sa ma imbrac in 30 de secunde si sa fiu la Arta la 22.07. Si doamne cat aveam de pierdut daca nu ajungeam.

usturoi 1

Filmul Usturoi, un film independent facut “cu bani de acasa” mi-a trezit emotii puternice si episoade de ras isteric. Nu are sens sa povestesc firul epic, pentru asta va IMPLOR  sa mergeti sa il vedeti oriunde aveti ocazia, pentru ca e “istorie”. Un film amuzant, un film altfel, amatori talentati ca iti vine sa ii iei acasa. Eu cu sentimentul asta am plecat acasa. Si ca o concluzie: nu toti tiganii fura 🙂.

usturoi 2

La final, Radu Bazavan aka groparu.ro, producatorul filmului, a rasarit din public si ne-a raspuns intrebarilor. Ce misto e sa iti povesteasca cineva cu atata entuziasm despre proiectul lui. Ce frumosi sunt oamenii care fac ceea ce le place, chiar daca asta presupune un sacrificiu. Am vazut o lumina si o energie la omu asta, ca as fi vrut sa mai stam la povesti cu el…pana dimineata.

De subliniat: filmul e facut absolut independent, nici un actor nu fost platit, filmarile au durat 16 zile, s-a turnat in 2011, doi ani a durat numai montajul, promovarea filmului a inceput de acum un an, s-au bagat pana acum in film 60.000 euro si inca se investeste in promovare.

usturoi 3

Nu am decat un sfat pentru toti cititorii, prietenii, amicii, cunostintele mele: mergeti sa vedeti Usturoi, mergeti sa vedeti ca un film romanesc se poate face si altfel, mergeti si vedeti ca exista si o alta latura a tiganilor, mergeti…

Nu pot sa inchid decat astfel: vrem USTUROI in cinematografe!

Post a Comment