Târgu Mureş
29 Feb, Thursday
8° C
TOP

Dar tu ce faci Târgu Mureş? pentru Judeţul Mureş?

Azi m-am aprins doar luând un link din cele 4 ale lui tovarăşu Chinezu. Mă uitam ce Campanie minunată fac cei de la Western Union şi mă gândeam cam pe când o să vedem implicare comunitară la companiile din Tg Mureş?

Ele se numesc Campanii de Responsabilitate Socială şi de cele mai multe ori se reduc la un fotbal cu copiii sau un pachet de Crăciun pentru nu ştiu ce Orfelinat sau Azil de Bătrâni. E ok, e superb , e bla bla dar per total nu rezolvă nici o problemă.  Astfel de campanii nu aduc copiii mai aproape de sport, la orfelinate şi azile de bătrâni tot vor fi lipsuri… dar nu vor fi 365 de zile pe an ci doar 364.

E important ca atunci când faci business comunitatea se te vadă ca parte integrantă. Pentru că până una alta oamenii angajaţi la tine fac parte din comunitate iar atunci când ştiu că job-ul pe care-l fac aduce beneficii pentru ceilalţi oameni apare mândria ca fac ceva bun. Automat în loc de un dep. de marketing cu 4-5 oameni o sa ai 50-100-1000 de oameni de marketing. La orice criză de PR or să existe o mulţime de avocaţi care simpatizează cu tine…

În plus tu ca business plăteşti taxe local cu cât ai firma mai mare cu atât ai cifra de afaceri mai mare şi implicit ai merita ca oamenii să conştientizeze asta….

E adevărat că trebuie să existe o bunăvoinţă şi din partea presei , din partea autorităţilor dar toate încep de undeva. Sper să înceapă companiile mureşene să facă ceva pentru comunitatea locală….

Post a Comment