Târgu Mureş
30 May, Thursday
17° C
TOP

DeepDive – un nou festival în oraș

Ochii mari, urechile ciulite, mintea deschisă!! Se lansează un nou și tare interesant festival la noi în oraș!

Organizația de tineret Érted și organizația culturală facem organizează un nou festival cultural-științific în Târgu Mureș!

Érted și facem organizează la Târgu Mureș, în perioada 20-21 mai 2022, festivalul cultural-științific DeepDive, cu scopul de a aduce laolaltă comunitatea tinerilor adulți din Transilvania dornici să se dezvolte. În cadrul evenimentului vor fi invitați reprezentanți renumiți și respectați din lumea științei, tehnologiei și a culturii, atât de la nivel local, cât și de la nivel internațional, pentru a porni discuții despre problemele actuale și pentru a găsi soluții inovatoare și durabile.

DeepDive își propune să construiască, să modeleze și să reunească comunitățile locale de tineret din Transilvania, sub formatul inovativ de evenimente tip „talks festival”. Scopul lor este de a face știința mai ușor digerabilă și cultura mai atractivă prin intermediul prelegerilor planificate. Interacțiunea este una dintre valorile de bază ale DeepDive, unde prezentările se bazează pe dialog, iar participanții pot pune întrebări pentru a contribui la înțelegerea comună sau chiar se pot angaja în dezbateri cu vorbitorii invitați.

Festivalul este deschis tuturor, iar organizatorii doresc să sublinieze caracterul trilingv al evenimentului, cu prezentări în limbile română, maghiară și engleză. Speakerii DeepDive vor veni la Târgu Mureș din diferite locații, în principal din România și Ungaria, dar participanții vor avea, de asemenea, posibilitatea de a discuta cu invitați din alte țări la festivalul din luna mai.

Programele variate garantează faptul că toți participanții la DeepDive vor avea ocazia să se implice în explorarea subiectelor de care sunt cu adevărat pasionați sau pe care nu le-au mai întâlnit înainte. Festivalul își propune, de asemenea, să construiască o comunitate de tineri curioși prin crearea premiselor necesare dezvoltării tinerilor din Transilvania care sunt dedicați dezvoltării lor și a celor din jur, o comunitate în care să pot dialoga și gândi împreună.

Vă puteți deja alătura acestei comunități prin intermediul paginilor de Facebook și Instagram ale DeepDive, unde organizatorii au început să anunțe primii invitați. Pentru mai multe informații, puteți vizita, de asemenea, website-ul festivalului: www.deep-dive.ro.

facem este format dintr-o mână de tineri care creează și organizează evenimente culturale în Târgu Mureș, care cred în forța artei și a frumosului în procesul de însuflețire a orașului lor drag. Echipa se ghidează după valori precum originalitate, loialitate și prietenie, iar proiectele pe care ei le concep au tot timpul în vedere aducerea de plus valoare comunității târgumureșene.

Misiunea Érted este centrată pe creare de valoare în comunitatea maghiară transilvăneană, organizația fiind fondată în 2019 de tineri dedicați muncii în folosul comunității. Activitățile lor se desfășoară în trei domenii: cultural-științific, economic și de mediu. Scopul lor este de a stimula viața culturală maghiară și activitatea științifică din Transilvania prin programele lor cu valoare adăugată.

Te înscrii, nu? Clar că te înscrii! Hai în comunitatea DeepDive! 😀

Post a Comment