Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
9° C
TOP

Despre site-urile mureşene

Mă ocup de atâta vreme de online că am şi uitat cum era lumea înaintea internetului. Sincer nu-mi amintesc ce făceam şi cum mă descurcam …. sau cum se descurcau alţii.

Dar treaba asta cu online-ul e o chestie complicată. La fel ca orice altceva … dacă nu ai pasiune nu o poţi face. Mă uitam zilele astea că a apărut un nou site de ştiri din Mureş, mai e site-ul cu i love Tg  mures. Sincer nu-i dau mai mult de 3-4 săptămâni că nu are nimeni nici răbdare nici timp nici chef să tragă ca mine , ca moise pe câmpii, 1 an de zile până se vede ceva. Au fost şi alţii ioicity, partymures , astia imi vin in minte acum. Toate one man show… toate dead. Nu vreau să par ipocrit dar e cam plictisitor să fii singur prin blogosfera mureseana.

Haideţi să vă zic câteva secrete când vă apucaţi de site-uri dinastea locale:

 1. În primul rând nu spera sa faci minunui. Se chinuie alţii prin Bucureşti , Cluj, cu audienţă naţională să mişte ceva să nu îţi imaginezi că în Mureş oamenii sunt mai destupaţi la minte. dimpotrivă.
 2. În al doilea rând încarcă-te cu extrem de multă răbdare. Lucrurile se mişcă şi evoluează încet… ai răbdare şi perseverează. Maturitatea în online o atingi pe la 3 ani/proiect… şi noi suntem încă adolescenţi.
 3. Fii unic. Nu are niciun sens ca pe o piaţă super limitată atât tehnologic cât şi din punct de vedere al interesului să faci ce fac alţii. Sunt atâtea lucruri nefăcute… de ce să te baţi cu cei mai tari?
 4. Încearcă să-ţi încropeşti o echipă. Chiar dacă să zicem scrisul pe blog îl faci singur mai roagă pe cineva să te ajute cu poze, cu design, cu chestii tehnice. În momentul când o să vrei să te laşi – vine destul de repede – e mai greu când şi alţii sunt implicaţi. Te motivează să mergi mai departe
 5. Pune conţinut bun, unic şi constant. E important ca lumea să ştie că zilnic când intră la tine că oferi un anumit punct vedere sau o anumită informaţie pe care alţii nu o au. Nu copia şi nu fura de la alţii ca oamenii se prind repede.
 6. Fă-o pe cât mai posibil legal şi oficial. Un nume, o dată de contact ajută.

Cam astea ar fi ideile mele cand va apucaţi de făcut site-uri. Ştiu că toţi au idei proprii şi noi la outinmureş nu contăm nici cât o ceapă degerată în mediul online dar mă bucur că până să fim noi nu era nimeni preocupat de lifestyle şi acum toţi targetează zona asta. Futu-i ce coincidenţă şi cum gândim noi la fel…  :))

O prezentare din 2011 dar de la care principiile sunt încă valabile

poza de aici 

Comments (2)

 • Razvan

  Draga domnule inovator in mediul online. “Futu-i ce coincidenţă şi cum gândim noi la fel… :))” in primul rand si tu ai copiat alte bloguri care fac la fel in alte orase din tara/extern. Nu vad care e problema daca cineva mai face ce faci tu ..iti e frica de o concurenta?

  reply
  • Sa zicem prin absurd ca ideea outinmures.ro e copiata, dar articolu zice altceva…ca degeaba copiezi o idee, indiferent care e ea, daca nu o faci cu cap. Daca nu pricepi la ce ma refer, ai comentat degeaba.

   reply

Post a Comment