Târgu Mureş
30 May, Thursday
13° C
TOP

”Double Bind” se joacă online

„Double Bind“ online: două comunităţi etnice, un singur spectacol marca Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu Mureş!

Instalează-te comod în fotoliu, ca şi când ai fi în sala de spectacol şi vizionează înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente. 🙂

În zilele de luni şi vineri, de la ora 20:30, Teatrul Național îți propune câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al tău, continuă să fie vie şi relevantă.

Vineri, 10 aprilie 2020, ești aşteptat pe canalul de YouTube al Companiei să vizionezi „Double Bind“, un spectacol bilingv de Kincses Réka şi Alina Nelega. Subtitrarea în limba română se va selecta apăsând butonul CC. Poți verifica, pentru siguranţă, şi opţiunea Subtitles din Settings.

 Din distribuţie fac parte unsprezece actori români și maghiari:

  • Monica Ristea, Berekméri Katalin, Elena Purea, Pál Emőke, Laura Mihalache,
  • Csíki Szabolcs, Alexandru Andrei Chiran, Barabási Tivadar, Claudiu Banciu,
  • Bartha László Zsolt şi Cristian Iorga. Muzica a fost realizată de Ada Milea.

„S-au născut o piesă şi un spectacol, care ar putea fi exemple pentru toţi cetăţenii de dincolo de graniţele Depresiunii Carpaţilor. Este totodată un mesaj pentru orice minoritate din lume sau pentru orice majoritate care trăieşte într-o interacţiune obligatorie cu minorităţile. În Târgu-Mureş, s-au aliat creatori români şi maghiari ca să facă un workshop şi un spectacol, ca să înfrunte sincer problema minorităţii/majorităţii naţionale sau lingvistice. Creatorii nu ne dau nici soluţie, nici dezlegare pentru această problemă înrădăcinată (cum să avem această aşteptare de la ei!), în schimb ne oferă, într-o formă de teatru-terapie, posibilitatea de a discuta, de a ne descărca, de a ne confrunta cu noi înşine. (…)”

Pacsika Emília: „Paşi spre noi înşine sau teatru vindecător chiar şi prin autoflagelare“, pe www.tiszatajonline.hu

 

Pentru a rămâne conectat cu teatrul și în această perioadă, abonează-te la canalul teatrului de YouTube, pentru a primi notificări despre noi conținuturi. 🙂

#stayhome #staysafe #enjoyTeatrulNational #enjoyDoubleBind

Post a Comment