Târgu Mureş
09 Jun, Friday
16° C
TOP

EC prezintă THE PRODIGY

Cea de-a 3-a ediție a festivalului Electric Castle a confirmat, în data de 02.04.2015, prezența pe scena principală a evenimentului a legendarei trupei THE PRODIGY.

Britanicilor li se alătură, ca noi confirmări, A.Skills & Krafty Kuts, Eskmo, Woralks, Sattelite, Tesco Disco și Silent Strike.

THE PRODIGY sunt unul dintre cele mai importante nume din industria muzicală care au ajuns în România, în ultimii ani. Considerați părinții rave-ului, cariera lor de peste 25 de ani s-a bazat doar pe „muzică fără compromisuri”, trupa sfidând încă de la început, orice regulă, schimbând percepții și reușind să intre definitiv în istoria muzicii moderne.

„The Day is My Enemy”cel mai recent album, lansat oficial în urmă cu 3 zile, după 6 ani de așteptare, găsește Prodigy în formula Liam Howlett (fondatorul trupei), Keith Flint și Maxim, celor trei alăturându-se în showurile live (cum va fi și cel de la Electric Castle) și alți muzicieni.

Până când „They Day is My Enemy” își va confirma succesul și în vânzări, Prodigy are peste 25 de milioane de albume vândute în întreaga lume. E un semn că, în ciuda tuturor controverselor pe care le-au creat de-a lungul timpului, Prodigy au devenit „clasici” și au marcat istoria muzicală pentru totdeauna, reușind să aducă muzica electronică în mainstream.

A.Skillz & Krafty Kuts sunt 2 DJ britanici care au început să mixeze împreună din 2004, fără a renunța la aparițiile solo. Așa cum recunosc și ei, împreună fac cea mai bună formulă de a-și promova producțiile, un amestec percutant de hip hop, funk, dubstep și drum and base pe care l-au prezentat pe scenele unor festivaluri majore, precum Glastonbury, Pacha sau Homelands.

Worakls, pe numele său Kevin Rodrigues este un DJ francez din Paris. O întâlnire cu faimosul Eric Prydz l-a făcut pe Woralks să înțeleagă muzica electronică ca ceva foarte elaborat. În prezent este considerat unul dintre cele mai promițătoare nume de pe scena techno.

2015 înseamnă un nou început de drum și pentru producătorul american Eskmo, care și-a lansat, de curând, cel de-al 2-lea album, „Sol”. Este o producție pe care a gândit-o de la început ca o încercare de a reproduce „sunetul soarelui” – ceva strălucitor, ce creează în public o puternică emoție. O întreagă planetă se regăsește pe acest album în care Eskmo a inclus sunetele mării înregistrare în Egipt, sunete de foc și zăpadă înregistrate în Aspen, sunetul oceanului în California. Cât din acest experiment s-a transformat în succes, vor putea vedea cei ce îl vor aculta la Boiler Stage pe Eskmo.

Tesco Disco este un proiect născut în unul dintre cele mai importante centre universitare din Ungaria, Pecs. Ceea ce inițial a fost doar un party de vineri seara s-a transformat treptat într-o platformă dedicată promovării trupelor indie din țara vecină. DJ-ul care coordonează întregul proiect, Kecske, reușește de fiecare dată să facă un show de zile mari, în care mixează de la trupe rock clasice până la cele mai recente hit-uri de pe piață.

Electric Castle 2015 are o ofertă bogată de prezențe românești, iar Silent Strike va fi, cu siguranță, prin favoriții publicului. Ioan Titu aka Silent Strike a colaborat de-a lungul timpului cu artiști români din zone muzicale foarte diverse, de la jazz la rock sau hiphop, iar mai nou a îmbrățișat muzica clasică drept zonă de inpirație.

De multe ori ne batem de celebra și aclamata afirmație “less is more” – iar când Cosmin Hosz (ex SCHLITZ) și Dorin Marcu (DIAMONDS ARE FOREVER) strigă “We come alive!” totul se subliniază prin – Două instrumente, două background-uri muzicale diferite, două abordări diferite – toate contopite într-un singur sound – Satellites.


Începând cu data de 02.04.2015, biletele de la festival costă 289 lei și pot fi achiziționate de pe electriccastle.ro, prin aplicația EC (iOS & Android), din Rețeaua Eventim sau de pe eventim.ro. Detalii pe http://electriccastle.ro/ro/tickets.

 

Post a Comment