Târgu Mureş
22 Oct, Friday
11° C
TOP

Educație juridică pentru tineri cu judecătorul Cristi Danileț la Uzina Foto

Asociația Amper vine la Uzina Foto cu un proiect foarte mișto care regret că nu s-a organizat când eram și eu în liceu. Judecătorul Cristi Danileț ne invită duminică, 22 septembrie, de la ora 12.00, la o lecție demonstrativă de educație juridică pentru tineri.

Acesta va fi un atelier practic de educație juridică: de la ce vârstă riști un dosar penal, cum poți preveni comiterea de infracțiuni, ce faci dacă ești prins fără bilet în autobuz, poți filma o bătaie la școala, ce faci când ești șantajat cu poze intime, cum poate fi ascultat legal telefonul tău, ce fel de droguri nu se pot consuma în România sau cum te comporți într-o sală de judecată?

Cristi Danileț va exemplifica subiectele abordate cu cauze pe care le-a soluționat ca judecător.

În România, există 9600 de legi, aflate în vigoare, însă educația juridică lipsește cu desăvârșire. Vei afla ce trebuie să faci pentru a studia Educație juridică la școală și ce pericole poți evita dacă cunoști și înțelegi legile. Evenimentul va fi unul interactiv și vei primi răspunsuri concrete la întrebările tale

Judecătorul Cristi Danileț s-a implicat cu succes în zeci de proiecte de educație juridică și de etică la nivel național. Susține seminarii, predă cursuri și lecții pentru tineri. Este invitat frecvent să vorbească în cadrul evenimentelor dedicate adolescenților și la întâlniri cu liceeni. Este autorul manualului „Educație juridică pentru liceeni”, aflat la 3-a ediție. 

Educaţia Juridică poate fi predată ca opţional în orice liceu, la propunerea profesorilor. Manualul de educație juridică este disponibil în format electronic pe site-ul vedemjust.ro/ sau pe site-ul autorului: cristidanilet.ro/, iar programa materiei poate fi descărcată de pe site-ul educațiejuridică.ro/.

Lecția este gratuită și este recomandată în special elevilor de liceu, dar este o oportunitate, unică în Târgu Mureș, pentru orice tânăr care dorește să deprindă cunoștințe minime pentru a descâlci hățișul legislativ.

Vă puteți înscrie (preferabil până joi) aici.

Post a Comment