Târgu Mureş
21 Oct, Thursday
2° C
TOP

Electric Castle: cum a fost în ziua 3 (sâmbătă)

Ziua de sâmbătă de la Electric a fost plină de surprize.

Dezamăgirea legată de London Grammar a pălit puțin în fața celor de la Kensington care au făcut un show frumos, curat și au avut și inspirația de a cânta piesa Strong de la cei pe care i-au înlocuit în semn de respect pentru public și artiști. A fost, pe scurt, o înlocuire bună la cererea fanilor, cu toate că aveam alte așteptări.

Cei care au venit noi în Hangar au fost Ignite din Orange County, California. Cu toate că nu e neapărat genul meu, băieții mi-au încălzit sufletul pentru că am avut și eu în sfârșit ocazia să ascult niște rock la festival. Ce mi-a transmis acest concert? Că Electric ar fi mult mai bun dacă ar diversifica puțin genurile muzicale de la festival, ar băga o scenă exclusiv rock sau ar aduce măcar un nume-două din această lume muzicală. Teren este și public cu siguranță se găsește.

Cea mai mare supriză pentru mine, personal, au fost The Bloody Beetroots live. Deci băieții ăștia au făcut un show absolut genial, iar instrumentele de pe scenă mi-au amintit ce minuni face o chitară și niște baterii pe scenă în combinație cu platanele. Mi-au adus aminte de Modestep live pe care i-am văzut în 2013 la Peninsula și care mi-au rămas întipăriți în minte ca având cel mai mișto show live văzut vreodată. Eh, The Bloody Beetroots i-a egalat.

Subcarpați au demonstrat din nou faptul că o trupă din România nu trebuie să se simtă limitată de granițe – mulțimea imensă și diversă din fața scenei principale de la concertul lor a demonstrat clar că popularitatea trupei este cu adevărat internațională. Și sincer am impresia că au avut cel mai mare public de până acum văzut la Electric Castle, ceea ce nu pot să spun că mă bucură în mod deosebit.

Am stat până mai spre dimineață de această dată, prinzând o parte din Richie Hawtin, care chiar dacă nu este „my cup of tea”, a reușit să strângă o mulțime impresionantă, totul pentru a verifica treaba cu cozile uriașe de la autobuze. Sincer, mai bine mă lipseam de acest experiment. Coada era până la intrare în festival, unii fiind nevoiți să stea mult peste o oră pentru a prinde loc. Când ți-e frig și ești obosit, nu e cea mai plăcută chestie.

Astăzi aștept cu nerăbdare Jessie J, Dubioza Kolektiv, Orchestra Maghiară din Cluj și Nothing but Thieves care sună bine. Și bineînțeles să gust bunătățurile pe care nu am apucat să le mănânc până acum.

See you at the Castle! 😀

Photo credits: Electric Castle

Comments (2)

  • Livia

    Bună Elena! Mulțumim pentru articol, iar poza cu Eloi de la Kensington este genială. Ca să fie un pic mai clar, ce așteptări aveai? Mai mari sau, dimpotrivă, mai mici? 🙂

    reply

Post a Comment