Enciclopedia muzicii electronice românești
În calitate de colegă (de la medic rezident la medic rezident) vreu să îl felicit și să îi anunț colegului evenimentul de lansare a cărții sale: Enciclopedia Muzicii Electronice Românești.
Duminică, 8 nov. 2015, începând cu ora 18:00, în J’ai Bistrot va avea loc lansarea primei cărți care descrie istoria fenomenului electro din România, “Enciclopedia muzicii electronice românești”, de Septimiu Gheorghe Moldovan.
Septimiu, autorul, medic rezident târgumureşean, fiind pasionat de muzică a fost împins de curiozitatea de a afla cât mai multe despre primii români care au experimentat şi promovat muzica electronică în România.
Enciclopedia cuprinde 250 de pagini, 160 de biografii și acoperă o perioadă de aproximativ 50 ani. Cartea a fost scrisă în decurs de 4 ani, timp în care majoritatea informațiilor au fost colectate direct de la muzicieni, biografiile au fost construite de la zero, cu interviuri, povestiri și citate la care aceștia au contribuit în mod direct. Astfel, aveți ocazia să descoperiți istoria muzicii electronice românești și pe cei care au contribuit la crearea și dezvoltarea acesteia, de la pionierii fenomenului până la muzicienii aflați acum în plină ascensiune.
Invitații evenimentului: vor vorbi ADDO (Andrei Ștefan, unul dintre cei mai vechi în domeniu din Tg. Mureș) și Horace Dan D. (Horțiu Dan Dumitraș, unul dintre cei mai importanți promoteri ai muzicii electronice din Transilvania), iar băieții de la Dual Shaman vor face o mică demonstrație live.
Un proiect unic în România, un proiect pe care îl laud cât de mult pot, un proiect destinat tuturor generațiilor, menit să construiască o platformă culturală solidă pentru începuturile, prezentul și viitorul muzicii electronice autohtone. Esențial, vital, își propune să promoveze adevăratele valori autohtone, să facă știută istoria acestui fenomen, să încurajeze tinerii artiști, care au atât de mare nevoie astăzi de modele, într-o lume în care se promovează tot mai mult non-valorile!
Se dorește ca începutul lunii noiembrie să se organizeze spectacole de lansare în marile orașe ale țării (București, Cluj Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara, Tg. Mureș), cu expoziții foto de colecție, proiecții de videoclipuri și documentare, expoziții de sintetizatoare, plăci, casete și CD-uri de colecție, workshopuri, conferințe de presă, party-uri.
Toooatee acestea fiind spuse, vă invităm în seara zilei de 08.11.2015 la un ceai cald și o poveste faină!
Intrarea liberă, evident! 🙂