Târgu Mureş
30 May, Thursday
15° C
TOP

Expoziție marca Oana Năstăsache

O expoziție pe care nu trebuie să o ratezi! 🙂

Albastru. La punctul de firbere al culorii
Artist: Oana Năstăsache
Curator: Georgiana Buț
Camera K’ARTE
(str. G. Enescu nr. 2, Târgu-Mureș)

Fascinația Oanei Năstăsache față de albastru e contagioasă. Această culoare – una care a dus o existență faimoasă și seducătoare de-a lungul istoriei artei, variindu-și nuanțele într-o plajă largă de semnificații, între spiritualitate și „odele” feministe ale masculinității – a devenit o prezență mercurială în arta ei.

Lucrările prezentate în această expoziție au fost create între 2014 și 2015, în secvențe recurente de cercetări intense în căutarea expresiei picturale sub vraja albastrului. S-a ajuns la un punct de fierbere, care se traduce prin vâscozitatea ca de lavă a culorii incandescente pe măsură ce irizează multe dintre abstracțiuni.
Forța lor de atracție poate fi asociată echilibrului fin dintre mișcarea iluzorie, profunzimea spațială vibrantă și formele geometrice plane care ni se înfățișează răspicat, ca semne constante că pânza este în primul și ultimul rând o suprafață, în ciuda aparenței unui câmp magnetic generat. Nu surprindem nici un element compozițional predominant, doar tensiune creată cu mare atenție.

„nu, nu, aceasta e doar pânză, vopsea și tehnică; ești doar om, carne și os, cu simțuri lesne de înșelat…”

Mai multe nu îți spunem! Mergi și vezi cu ochii tăi! Întâlnește oameni faini și lasă-te încântat de talentul lor! 🙂

Expoziția este deschisă până duminică, 20 noiembrie 2016.
Program de vizitare: luni-vineri, între 15:00-18:00.

Post a Comment