17 Jun, Monday
0° C
TOP

Expoziţie “Welcome home” – Aurel Cornea si Laszlo Feher

Asociaţia culturală Startact, Galeria de Artă Mureş Mall şi Primăria Tg Mureş vă invită joi, 19 iulie, ora 18.00, la vernisarea expoziţiei “Welcome Home (1)” a artiştilor mureşeni Aurel Cornea şi Laszlo Feher. Expoziţia cuprinde picturi şi sculpturi realizate recent şi va rămâne deschisă publicului până în data de 30 iulie.

Cei doi artişti expun pentru prima oară în faţa publicului târgu-mureşean,  o colecţie de lucrări populate de personaje ce se află într-un dialog detensionat şi detaşat cu spaţiul şi timpul lor, pline de umor. Caracterul suprarealist, conotatţiile satirice şi chiar  autoironia se regăsesc în lucrările expuse.

“Welcome home” este un concept care îşi propune să aducă acasă o serie cât mai mare de artişti contemporani mureşeni, care deşi sunt cunoscuţi publicului din România şi Europa nu sunt familiari publicului local.

Mie mi se pare o idee bună că încearcă să-i aproprie pe artişti de publicul lor “de-acasă”, mai ales că tîrgumureşenii, încet încet nu-şi mai amintesc de cultură. Eu personal, mă bucur de fiecare dată când aflu de evenimente precum acesta sau cel ce se desfăşoară în cursul acestei săptămâni – ITFB.

 

Expoziţia va fi deschisă zilnic  între orele 10.00 şi 22.00 la Galeria de Arta Mureş-Mall.

Intrarea este liberă.

Post a Comment