Târgu Mureş
19 Jun, Wednesday
26° C
TOP

Festivalul Medieval de la Sighişoara

Cine din Tg Mureş nu a auzit de festivalul medieval de la Sighişoara; deja e o tradiţie  cu rădăcini bine înfipte, ca în fiecare vară Sighişoara să fie locul ideal de promenadă pentru cavaleri şi domniţe.

Ajuns la ediţia cu numărul XX, festivalul de anul acesta este puţin tras de coadă. Deşi era programat iniţial să se desfăşoare pe perioada a 10 zile, s-a “întâmplat o extorsiune într-o apă”, şi din păcate vor fi doar două zile. Motivul: referendumul pentru suspendarea lui Băsescu.  Eu chiar nu am reuşit să înţeleg cu ce încurcă festivalul acesta participarea la vot. Sincer mi se pare o porcărie ce au facut. Îşi dau cu firma în cap la maxim, pentru că oraşul va avea groaznic de pierdut de pe urma scurtării programului.  Eu presupun că s-au speriat foarte tare că nu vor merge oamenii la vot, şi cum au nevoie de 50% plus 1 de voturi, au tăiat festivalul. Ruşine!!!!

În altă ordine de idei, festivalul se va desfăşura pe perioada 20-22 iulie. Programul, deşi scurtat, am văzut că e destul de variat. Spectacolele vor fi susţinute de ordine cavalereşti din Ungaria, România şi Bulgaria, iar în total un număr de 120 de artişti vor insufla spiritul de epocă medievală.

Desfăşurătorul festivalului medieval îl găsiţi aici. 

Dacă ajungeţi pe acolo vă urez distracţie plăcută şi aştept păreri şi impresii.

 

Comments (2)

 • Cred ca e vorba de trei zile. 20 – 22 inclusiv.

  Oricum trebuie sa scriu si eu un articol pe tema asta ca am multe de spus.

  reply
 • anca

  este inadmisibil ceea ce au facut. anul acesta era pentru cea de patra oara cand doream sa vin la festival. de fiecare data a fost o experienta deosebita. din pacate datorita activitatii profesionale nu puteam sa vin decat in ultimele zile ale festivalului (asa cum il anuntasera). asa ca mi-am programat din timp concediul, am facut rezervari la hotel pentru cazare si am achitat tariful pentru perioada 27 iulie – 1 august. in plus, pentru ca am povestit despre spectacolul si experienta oferite de festival unor persoane din strainatate cu care colaborez la serviciu, si acestia si-a organizat un sejur in perioada respectiva la sighisoara. nici nu stiu cum sa ii anunt despre schimbarea survenita sau ce impresie le va face vestea.
  probabil ca in contextul general nemultumirea mea este nesemnificativa, ceva gen “tara arde si baba se piaptana”, in tumultul politic, social si economic din Romania, mie imi arde de festivalul medieval de la sighisoara. insa atata timp cat exista posibilitatea ca la referendum sa se voteze si in alte localitati decat in cea de domiciuliu (impreuna cu familia si prietenii deja ne programasem cand sa mergem duminica la vot), masura adoptata de autoritatile locale (indiferent care este partid politic caruia ii sunt afiliate persoanele care reprezinta autoritatile locale in sighisoara) denota o incapacitate de a administra o situatie de acest gen. sper sa isi reconsidere decizia.
  aflasem ca editia din acest an se desfasoara sub “SUB ÎNALTUL PATRONAJ AL ALTEŢEI SALE REGALE PRINCIPESA MOŞTENITOARE A ROMÂNIEI”. ma intreb cum se vede intreaga poveste si din aceasta perspectiva.
  cred ca nu sunt singura nemultumita si dezamagita de schimbarea produsa in programul festivalului si sper ca si alte persoane care au aceeasi parere, sa se exprime.

  reply

Post a Comment