Târgu Mureş
07 Jun, Wednesday
17° C
TOP

Fantoma, dragostea mea!

Fantoma, dragostea mea! O comedie spumoasă de un real succes pe Broadway, o adaptare după cea mai cunoscută operă a lui Noel Coward, Blithe Spirit, vine la Târgu Mureș!

Teatrul Elisabeta  aduce la noi în oraș o nouă piesă de teatru, piesă care se va juca

joi, 21 noiembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Teatrul Național Târgu Mureș.

Imaginează-ți Londra în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Nemții iau cu asalt orașul, clădirile se prăbușesc, se pierd vieți, oamenii se retrag către mediul rural. Acum imaginează-ți un scriitor la patruzeci de ani, trăind în perioada respectivă în Anglia. Printre operațiunile secrete în calitate de membru al serviciilor secrete, acesta petrece 5 zile scriind o piesă de teatru. Acesta alege să scrie o comedie satirică despre fantome. Așa ia naștere cea mai cunoscută operă a scriitorului Noel Coward, Blithe Spirit, cu un singur regret, acela că nu a petrecut o a șasea zi pentru a lucra mai mult la final.

Sunt două ore de comedie savuroasă care spun povestea unui scriitor de romane de mister și fantezie, Charles Condomine, care, în căutare de noi subiecte pentru noua sa carte, o invită la el acasă pe Madam Arcati, medium excetric de profesie. Aceasta va conduce o sesiune de spiritism în timpul unei cine la care iau parte soția lui Charles, Ruth, și prietenii lui, un cuplu extrem de colorat format din George și Violet Bradman. Deși la început ședința se consideră a fi un eșec, o dată cu trecerea timpului devine din ce în ce mai evident că prima soție a lui Charles, Elvira, s-a întors cu gânduri serioase: pentru a-l bântui!

Cum doar cel care caută, găsește, Charles este singurul care o poate vedea și auzi pe Elvira, așa că Ruth are motive întemeiate să-l considere nebun. Însă când vazele cu flori încep să “zboare” prin casă și pernele sunt tăvălite pe jos, Ruth își dă seama de absurdul situației – trăiește în casă cu fantoma primei soții a soțului său.

Nici pentru Charles nu este mai ușor – să stai în aceeași cameră cu două femei puse pe ceartă! Dacă Ruth încearcă să se controleze și să își păstreze ținuta british, Elvira nu apelează nicio secundă la diplomație. Ba chiar, pare să aibă câteva planuri de-a dreptul… macabre!

 Un proiect în parteneriat cu Teatrul Metropolis, în regia lui Șerban Puiu, cu scenografia semnată de Ioana Popescu, în colaborare cu actori precum Gabriela Popescu, Marius Florea Vizante, Alexandra Velniciuc, Raluca Ghervan, Claudia Ene, Ioana Ancea, Mihnea Nicolau, comedia Fantoma, dragostea mea! a fost văzută pentru prima dată în West End în 1941, creând un nou record pe termen lung pentru piese non-muzicale britanice, înregistrând aproximativ 2.000 de reprezentații. Succesul spectacolului nu s-a oprit aici, cucerește imediat Broadway-ul, unde are în jur de 657 reprezentații, urmând să fie transformat într-un film patru ani mai târziu, cu actori precum Rex Harrison sau Margaret Rutherford.

 

Cum îți surâde piesa? 😀

Poate că ideea unui bărbat cu două soții s-a mai întâlnit, însă Fantoma, dragostea mea! este o comedie fermecătoare în stilul ei deoarece nu s-a mai întâlnit ca un bărbat să fie bântuit simultan de ambele neveste.

 

Preț / bilet: 50 / 60 / 70 lei

Dacă nu te temi de fantome, atunci hai la comedia bântuită Fantoma, dragostea mea! joi, 21 noiembrie 2019, ora 19:00, la Teatrul Național.

Biletele se găsesc atât online pe site-urile www.TeatrulElisabeta.ro sau www.Bilet.ro, cât și la casa de bilete a Teatrului Național Târgu Mureș.

 

Post a Comment