Târgu Mureş
30 May, Thursday
14° C
TOP

Farida – contemporary dance theatre

În data de 10 noiembrie, de la ora 20.00, sunteți așteptați în cadrul Companiei Andras Lorant Tarsulat la o piesă de teatru și dans contemporan numită Farida.

Sursa de inspirație a spectacolului este o întâmplare reală:

Farida, o fată de 18 ani din tribul jazidi, în anul 2014 ajunge în captivitate, într-una din închisorile Statului Islamic. După ororile captivității reușește într-un final să se elibereze, datorită curajului și tenacității sale, însă clipele de teroare fizică și psihică trăite îi schimbă definitiv viața.

Spectacolul caută răspunsuri – din optica experiențelor victimei – la următoarea întrebare: există vreo cale de a șterge din suflet ororile abuzurilor și a violenței? Trecerea timpului poate să ajute în vindecarea rănilor?

Spectacolul „Farida” nu deviază de la întâmplarea originală, însă contextul religios-cultural al tribului jazidi este plasat într-un cadru universal – astfel problematica victimei capătă o valență actuală și general valabilă: asemenea întâmplări se petrec des și din ce în ce mai aproape de noi. Siguranța vremurilor trecute nu mai există. Oricine poate deveni victima abuzurilor sau a violențelor cuiva. Farida este deci vocea sinceră a potențialei victime din noi.

Prețul întreg al unui bilet este de 20 ron iar rezervările se fac la numărul de telefon: 0754.782.216.

 

Publicată de Compania András Lóránt Társulat pe Joi, 31 octombrie 2019

Post a Comment