18 Jun, Tuesday
0° C
TOP

Fata cu un dragon tatuat

Sau “The Girl With the Dragon Tattoo“, am fost ieri la Cinema City ca să văd filmul. Sincer eu personal îl aşteptam de ceva vreme.

 

  • E cel mai realist film din ultimii 5 ani. nimic nu se întâmplă ca în filme,  dacă ia un pumn îi curge sânge, violul arată a viol… acţiunea e perfect compatibilă cu realitatea.
  • Daniel Craig  ,în film, e un tip inteligent cu aer de gigolo care face investigaţii. Oricum nu e James Bond… nu se bate , eventual ia bătaie când e cazul.
  • In schimb tipa din rolul principal face tot filmul…. E absolut bestială. Joacă tot filmul…. de nu-i adevărat. e cam sadică de multe ori, dar asta e tot farmecul. aaaa si e bi!
  • Filmul are scene de sex, bune… altele cam ciudate… dar merită toţi banii.
  • Acţiunea e cam dezlânată şi împrăştiată,  vă spun că nu ştiam exact care e scopul filmului. aşa per total… nu am înţeles exact despre ce vrea să fie filmul   sau se prea poate sa fi plecat eu cu o preconcepţie.  Însă fata cu tatuaj de dragon  are un rol de figuraţie de cele mai multe ori  la firul epic.
  • ah şi e lung… tare lung. când ai impresia că e gata , mai au ceva de făcut. vreo 2 ore si durează. cu reclamele dinainte am stat de la 8 jumate la 11 jumate :D.

All in all e un film mai bun şi mai deştept decât s-a făcut până acum pe la Hollywood cu stângăciile specifice  pentru cei care trebuie să facă un film realist fără efecte pentru prima dată…  dar vreau să văd originalul din 2009, presimt că va fi mai închegat.

By Paula:

A scris şi Mihai despre “Fata cu dragon tatuat”, dar trebuie să îmi postez şi eu părerea despre film.

Într-un singur cuvânt : nebunie. E un film foooarte bun, îl recomand oricui, pentru că e atât de intens, că m-am decuplat cu totul de realitate. E un puzzle foarte bine gândit, iar în faţa scenariului, în găsirea criminalului, Agatha Christie pare micuţă. Legăturile din film sunt foarte bine gândite, detaliile sunt fine, te captivează întru totul.

Cum spunea şi Mihai, personajul feminin pricipal, face tot filmul. Am declarat-o prietenea mea cea mai bună :). Am suferit cu ea, am râs cu ea, m-a ţinut în suspans lângă ea. O laud pentru că merită.

Este de departe cel mai bun film pe care l-am văzut în ultima vreme, încă sunt marcată de el şi acum încep să mă informez vis a vis de actori, cartea după care s-a scris, ş.a.m.d.

Ca o paranteză vreau să povestesc o întâmplare de aseară. Eu când mă uit la film, am un obicei prost de a comenta absolut orice, iar aseară nu am făcut excepţie de la regulă, spre ruşinea mea, şi am fost atenţionată de o tânară domnişoara, că o deranjez şi îi perturb concentrarea. Prin postul acesta vreau să îmi cer scuze, nu am făcut-o cu intenţi rele, pur şi simplu nu mi-am dat seama. Promit să îmi stăpânesc ieşirile :).

În încheiere vă propun să mergeţi la film până nu este scos din grila de programe, pentru că, părerea mea, nu veţi regreta.

Comments (2)

  • Am auzit numai lucruri bune de filmul asta, dar as vrea sa apara si la noi la cinema, ca parca ar fi altceva decat sa-l vad din spatele micutului meu monitor… revizia ta nu m-a facut decat sa vreau mai mult sa vad filmul…

    reply

Post a Comment