18 Jun, Tuesday
0° C
TOP

Festivalul de satiră şi umor ediţia XIV Tg Mureş

Personal mă declar una din cele mai mari fane ale acestui festival. Din anul 2005 sunt prezentă aproape în fiecare an, cu mici excepţii.

De fiecare dată când luam parte, trebuia să fiu acolo cu cel puţin 40 de minute înainte de începere dacă doream să găsesc vreun loc liber. Vestea că acest spectacol e foarte bun s-a împrăştiat repede, astfel că oamenii merg din timp să îşi ocupe locurile, mişcare inteligentă, pentru că totuşi ţine câteva ore bune.

Festivalul de satiră şi umor, ajuns la ediţia cu numărul XIV, e de fapt o competiţie între mai multe universităţi din ţară, care vin pregătite an de an cu numere de pantomimă muzicală, stand up comedy, teatru şi altele. În fiecare an când dă năvală toamna peste noi, printre puţinele motive de bucurie este desfăşurarea acestui festival plin de haz.

Mulţi ani la rând Kuki a fost amfitrion, uneori însoţit de Paul Socol, jumătatea acrişoară a Andărcavăr Bend. Aştept să văd dacă şi în acest an tradiţia este respectată. Programul e simplu : în prima zi 23 noiembrie se duelează universităţile, iar în a doua zi 24 noiembrie are loc premierea celor mai bune numere.

În comunicatul de presă este stipulat faptul că la spectacolul de gală din data de 24, sunt invitaţi speciali trupa OZN. Dacă e şi Sorin Pârcălab printre ei înseamnă că sunt o norocoasă, având în vedere că acum o lună şi ceva şi-a anulat un spectacol în oraş. Nu e nici prima nici ultima dată când îmi fac cunoscută afinitatea pentru el. Sper să avem ocazia să îl vedem la Festivalul Naţional Studenţesc de Satiră şi Umor.

Acestea fiind spuse, vineri 23 noiembrie şi sâmbătă 24 noiembrie suntem aşteptaţi la spectacol. Toate aceastea se petrec în aceeaşi Casă de Cultură a Studenţilor Mihai Eminescu începând cu ora 18.00. Intrarea e liberă, astfel că nu aveţi nici o scuză să nu fiţi prezenţi. Ne vedem acolo!!!

Post a Comment