Târgu Mureş
23 Apr, Tuesday
17° C
TOP

Festivalul de la Sighisoara 2011

Deja e tradiţional Festivalul Medieval de la Sighişoara. Nu ştiu dacă e cel mai mare dar în mod sigur e cel mai cunoscut.  De câţiva ani am fost în fiecare an în timpul festivalului. Anul acesta organizatorii au făcut level up şi dintr-un festival de weekend l-au extins pe 5 zile în perioada 27-31 iulie.

Sincer nu vreau să vă enumăr aici tot ce se întâmplă în cadrul festivalului , asta veţi găsi pe multe site-uri, prin ziare sau îl puteţi vedea aici Program Sighisoara Medievala 2011.

În schimb vreau să vă dau câteva recomandări:

 1. Prima recomandare e că dacă vrei să vizitezi Sighişoara du-te oricând altcândva. În perioada festivalului se plăteşte intrare la porţile cetăţii( în jur de 10 lei) totul e plin de tarabe şi ţigănii şi toate obiectivele care merită vizitate şi savurate sunt pline de snobi.
 2. Bine ar fi să folosiţi transportul în comun pentru a ajunge în Sighişoara. În oraş puteţi merge pe jos… e foarte mic.
 3. Dacă mergeţi nu uitaţi căci acolo e un Festival Medieval. Urmăriţi piesele de teatru, turnirurile, spectacolele. Încercaţi să-i susţineţi pe toţi cei care vând produse traditionale şi/sau originale. Când vă e foame mâncaţi mâncăruri tradiţioanale şi măcar o dată lăsaţi deoparte seminţele , micii şi berea de la tarabele alea deplorabile. Sunt terase frumoase şi localuri extraordinare unde puteţi consuma produse ca să vă simţiţi la un festival Medieval.
 4. Cu mâncarea…  cea mai bună ar fi la Perla dar e plin plin. Mai ales ciorba de burtă.
 5. Dacă vă puneţi pacheţele cu mâncare sau nu vreţi sa cheltuiţi  banii pe mâncare(îi ţineţi pentru bere) cel mai fain e de luat pauză în cimitirul săsesc din vârful dealului.  linişte şi pace şi racoare….
 6. Parcare … incercaţi să nu faceţi ca ciobanii care parchează aiurea. Sunt parcări cu plată sau daca vreţi la gratis peste Târnavă către gară sunt locuri de parcare. noi când mergem cu autocare sau maşini mari tot timpul la gară parcăm…
 7. Totul e mai scump în perioada Festivalului…
 8. Transport Tg Mures Sighisoara găsiţi aici!

 

cam astea sunt lucrurile care mi le amintesc acum . Are cineva ceva de adăugat?

Aveţi o mostra de amintiri de festival de la Anca…

Comments (9)

 • 8. Dacă mergeți și sunteți blogger sau onliner contactați-l pe Bogdan Anghelina, omul ăla știe tot orașul și e pasionat și de online :)).

  reply
 • Fery

  Fratilor daca vreti sa mancati bine la sighisoara in timpul festivalului va invit la Stana Lupilor (langa primarie).

  reply
 • Salutare
  Am si eu o intrebare, poate stie careva de pe aici.
  Cu ce se poate merge/veni de la festival, ca autobuze nu am vazut sa fie ?

  reply
 • nu va recomand sa mergeti sau sa veniti cu microbuzul,eu am cam facut ceva drumuri (mures-sighisoara) cu aceste microbuze si va spun sincer ca lasa mult de dorit,au fost situatii cand stateam ca sarmalele ,sau mai bine zis ca biscuitii,asa ca mai bine in Tudor la ocazie caci e si mai ieftin,un bilet e 11 lei,dar chiar daca il platesti nu e sigur ca-l primesti…eee!!! e ciubuc.oricum nu cred ca va lua cineva vreo masura. ar mai fi o varianta,sa nu stai la ocazie sa aduni trei oameni si tot in Tudor in spatele statiei de autobuz stau “taxiurile”. sunt persoane care fac curse tg-mures-sighisoara-sovata,depinde ce prind e pretul de microbuz doar ca stai relax,nu inghesuit,dar nah! omu nu are atestat de transport persoane,si nici bilet nu-ti da,asa ca nici contributie la stat nu are …pe vreme de criza. pana una alta drum bun!!!

  reply
 • Adi

  Legat de sighisoara . Nu pot spune multe lucruri rele .Am crescut acolo …
  Legat de festival toata stima pentru cei care l-au fondat si tot dispretul pt cei care il fac in momentul de fata .
  La inceput a fost un festival pt tineret in special studenti . Multi se intalneau o data pe an , de festival intr-un loc anume . Poate sunt cititori care au mai participat si au observat acest lucru .
  De la an la an treaba a inceput sa se schimbe festivalu a devenit o afacere pt edili si pt populatie . Toata lumea inchireaza vinde ceva de festival. La inceput se putea dorimi prin cetate noaptea .Nu deranja pe nimeni . Acum se plateste taxa ca sa urci in cetate . etc .. Adevaru e ca Sighisoara e un oras unic si festivalul Medieval a Facut-o celebra .
  Acum vedem ce va fi anul acesta . Sper sa fie macar un pic din ce era acum 5 6 ani .
  Veniti . Eu voi fi acolo 🙂

  reply
 • Chris

  O intrebare. Se poate dormi noaptea in cetate sau in vreun camping din zona? Acum 2-3 ani mi’a fost spus ca se putea…

  reply

Post a Comment