Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
10° C
TOP

Festivalul de satiră şi umor

Având în vedere că am anunţat festivalul de satiră şi umor cu surle şi trâmbiţe, era şi normal să iau parte la spectacol.

Am fost prezentă ambele zile şi per ansamblu a fost ok, nici cel mai bun, nici cel mai prost festival de satiră şi umor. Bucuria mea cea mai mare a constat în prezenţa unor trupe de umor a căror fană sunt de ceva vreme şi anume Bacteria H sau Quo Vadis iar cireaşa de pe tort a fost OZN în formula lor veche din 2005 Sorin Pârcălab, Flaviu şi Gigi (mi-am amintit cu nostalgie de anii studenţiei când cei trei luau toate premiile posibile la festival).

Organizarea spectacolului nu a fost at it’s finest, dar nici nu pot să arunc cu roşii după ei, pentru că şi aşa stângaci pe alocuri mie mi-au fost simpatici. Ce nu mi-a căzut mie foarte bine a fost piesa de teatru din prima zi a festivalului a trupei Scharamouche din Tg Mureş, pentru că nu mi se pare că s-a potrivit profilului festivalului. Piesa lor de teatru ca interpretare nu a fost proasă, dar a durat spre 40 de minute şi a fost teatru curat, nici urmă de satiră. Poate sunt singura care simte una ca asta, dar trebuie să le spun aşa cum le văd, că de asta am şi mers acolo, să vin cu un review.

Am reuşit să iau şi un interviu trupei OZN, care va face subiectul unui articol separat. Stiţi ce sunt eu curioasă, care momente vi s-au părut cele mai reuşite şi care mai puţin reuşite. Lăsaţi un comment să discutăm puţin pe margine 🙂

Sandra: Una, peste alta, asta a fost prima editie a festivalului de satira si umor la care am participat. Clujeni, Bucuresteni, Ieseni, Tirgumureseni, toti mi-au fost simpatici, toti m-au facut sa rad cateva minute bune. Dar, adevaru-i ca mai mult de jumatate din festival m-am plictisit, m-am uitat pe pereti sa radeam cu Paula de de-ale noastre… Am inteles ca nu a fost tocmai cea mai reusita editie a Festivalului, si imi pare rau, caci potential are.

Prezentarea si organizarea in sine, pot sa jur ca au fost complet improvizate! :)) Paul Socol si Cristi Bojan (al Office-ului Kuki) au fost prezentatorii ce ne-au facut sa radem in (multele) momente moarte. Dar desi m-am plictisit de cateva ori, cred ca a fost prima data cand la un eveniment de genul nu m-a deranjat lipsa de “profesionalism”, era festival de satira si umor si toata lumea era prea relaxata ca sa se mai supere.

In alta ordine de idei, nu stiu Paula, dar eu n-am fost mai deloc de acord cu jurizarea. Sala a ras la cu totul alte numere decat cele ce au luat diplomele cu locul 1, dar cine stie criteriile… Ai nostri tirgumureseni au plecat si ei cu un premiu acasa. Au fost impecabili ca actori, pentru ca tot erau studenti sau fosti studenti ai Universitatii de Arte Teatrale, au fost buni, dar la partea de umor… Nu s-au adresat publicului potrivit. Au fost cam “seriosi”, iar adevarul era ca lumea venise sa rada la scurte momente amuzante, si nu la piese de teatru jucate foarte bine… 🙂

Sorin Pircalab, in schimb, in scurtul lui moment de stand-up comedy a fost tare amuzant, cracked me up, cum s-ar zice in Ardeal (habar n-am ce vorbesc). Vreau sa va spun ca in 10 minute a reusit sa faca cele mai amuzante si mai nepotrivite glume…. Despre batrani, copii infiati si rasism (“da’ pe alb n-aveti? sa se asorteze cu mobila”)… Tot ce se poate. Nu imi amintesc sa ma fi simtit vreodata atat de prost ca rad atat de bine.

Per total, a fost ok Festivalul, desi in fiecare seara am plecat cu o ora mai devreme pentru ca nu mai puteam…

In poza, tirgumuresenii nostri castigatori !

Comments (2)

  • kuki

    multam mult fetelor. si da…prezentarea a fost improvizata (prost, nu cum voiam noi sa o improvizam) pentru ca noi pregatisem cu totul altceva. si ma mananca prea tare limba sa nu spun ca am fost cenzurati cu cateva ore inainte de inceperea spectacolului, astfel incat n-am mai putut arata ceea ce pregatisem si ceea ce stiam ca va gusta publicul, asa cum a facut-o de fiecare data cand ne-am desfasurat dupa bunul nostru plac. Ni s-a cerut (nu spun de catre cine 😉 ) sa avem o prezentare mai scurta si mai concisa, ca sa nu “rivalizam” cu trupele participante (de parca eram jurizati si noi), ceea ce mi se pare absurd. dar ne-am conformat. Sper (si cred ca nu sunt singurul) ca de editia viitoare sa se revina la forma originala a festivalului (adica aceea de satira si umor) si sa se renunte la teatru(nu ca as avea ceva cu el, doar sunt actor, dar nu e locul lui la acest festival). gata. am spus tot ce aveam de spus. 😀 pana la anul mai e un pic si sper sa fie o editie aniversara ca tot va fi a XV-a. pana atunci, have fun!

    reply
  • LOL

    kuki, nu fi prost. dintre toate editile, o fost cea mai buna. mega fail anul trecut, ca sa nu mai vorbesc acum 2 ani cand a fost cea mai slaba editie ever.

    reply

Post a Comment