Târgu Mureş
22 May, Wednesday
20° C
TOP

Festivalul Filmului Francez la Târgu Mureș

Festivalul Filmului Francez (FFF), cel mai longeviv festival din România dedicat unei cinematografii naționale, revine la noi în oraș!


Pe parcursul a 4 zile, între 9-12 iunie 2022, vor avea loc proiecții la Cinematograful ARTA (sala mare).

Între filmele prezentate la Târgu Mureș se află și Les “Passagers de la nuit/Pasagerii nopții” de Mikhaël Hers, care o are în rolul principal pe Charlotte Gainsbourg. O odă melancolică a anilor ’80, filmul a fost prezentat la ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin. Distribuit în România de Bad Unicorn, “Les Passagers de la nuit” face parte din secțiunea emblematică a festivalului, Panorama filmelor anului.

Alte filme aclamate de criticii francezi și prezentate în premieră națională în România completează această secțiune a festivalului: “Enquête sur un scandale d’Etat/Ancheta unui scandal de stat” de Thierry de Peretti, distribuit de Independenta Film, urmărește întorsăturile unei anchete palpitante a unui jurnalist de investigație; “Oranges Sanguines/Portocale sângerii” de Jean-Christophe Meurisse, o comedie corozivă și nemiloasă față de cei aflați la putere. În cadrul aceleiași secțiuni și tot în premieră națională – “L’événement/ Evenimentul” de Audrey Diwan, cu Anamaria Vartolomei, câștigător al Leului de Aur la Festivalul de Film de la Veneția.

PROGRAM FFF la Târgu Mureș / Cinema Arta

Joi, 9 iunie 2022, ora 21:30
ENQUÊTE SUR UN SCANDALE D’ÉTAT/ANCHETA UNUI SCANDAL DE STAT

Drama, Thriller / 2021 / Regizor: Thierry de Peretti.

Actori: Roschdy Zem, Pio Marmaï, Vincent Lindon

Vineri, 10 iunie 2022, ora 21:30
LES PASSAGERS DE LA NUIT/ PASAGERII NOPȚII

Drama / 2022 / Regizor: Mikhaël Hers.

Actori: Charlotte Gainsbourg, Quito Rayon Richter, Noée Abita

Sâmbătă, 11 iunie 2022, ora 21:30
L’ÉVÉNEMENT/ EVENIMENTUL

Drama / 2021 / Regizor: Audrey Diwan

Actori: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami, Louise Orry-Diquero

Duminică, 12 iunie 2022, ora 21:30
ORANGES SANGUINES/ PORTOCALE SÂNGERII

Drama / Comedie / 2021 / +15. Regizor: Jean-Christophe Meurisse

Actori: Alexandre Steiger, Christophe Paou, Blanche Gardin, Denis Podalydès

Filme subtitrate în limba română.

Biletul – 10 lei – poate fi achiziționat de la fața locului (casieria se deschide cu 60 de minute înaintea fiecărei proiecții).

Festivalul Filmului Francez este organizat de Institutul Francez din România – București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara co-organizat de: Alianţa Franceză Braşov, Cinefeel Brăila, Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanţa, Arta by Cityplex Sfântu Gheorghe, Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, Universitatea Ştefan cel Mare Suceava, Asociaţia K’Arte Târgu Mureş
Prezentat de Orange.

Vizionare plăcută! 🙂

Post a Comment