Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
24° C
TOP

Festivalul Filmului Francez

Eu sunt mare amator de filme(proaste in general) dar mai am scăpări când ma uit la capodopere din anii 50 sau filme ruseşti, franţuzeşti suedeze şi altele.

Tocmai ce citisem prin presă că Les Infidels e unul din cele mai controversate filme ale anului 2012, fiind prea porcos şi misogin, că am aflat că la Tg Mureş începe Festivalul Filmului Francez care începe cu , aţi ghicit, Les Infidels. Ce-am citit despre el e că afişele şi reclamele au fost interzise în Franţa pentru că denigrau femeile.

Eu fiind un misogin cu acte după unii s-ar putea să iubesc acest film. Dar cică n-ar fi foarte simpatic să mergi cu prietena,iubita,soţia,amanta pentru că s-ar putea să nu guste umorul.

În rest mai sunt ceva filme interesante ca A monster in Paris care pare o animaţie super drguţă şi un absolut clasic Last Year at Marienbad. Nu le ştiu scrie în franceză aşa ca degeaba.

Festivalul e organizat de asociaţia Karte în Tg Mureş iar întreg programul îl puteţi vedea la ei pe site. Oricum dacă sunteţi amatori de filme”proaste” comerciale la care să râdeţi Les Infidels trebuie să fi pe lista dumneavoastră de filme. Vineri de la ora 18 sala Flora.

Post a Comment