Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
16° C
TOP

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL AL SARMALELOR 2011 – ediţia XVII

Weekendul acesta are loc în staţiunea Praid, festivalul internaţional al sarmalelor, ajuns la ediţia XVII. Deşi 17 nu e o cifră neglijabilă ca număr de festivaluri, eu nu am mai auzit de el aşa că am început să mă documentez.

Festivalul adună anual mii de participanţi, iar echipele care se întrec în concurs (care este dotat cu premii) sunt din România şi Ungaria.

În anii trecuţi, organizatorii şi-au aşteptat “musafirii” cu 35.000 de sărmăluţe din care s-au înfruptat toţi participanţii, printre care anul acesta vă puteţi număra şi voi.

Există şi un juriu care este format din specialişti în arta culinară, care la sfârşit vor desemna câştigătorii.

Eu personal vă spun sincer că sunt o fana declarată a sărmăluţelor, în mod principal al celor făcute de mama. Ea, din nefercire, nu participă la acest festival, dar cine ştie, poate se va găsi vreun alt bucătar priceput care să facă faţă cerinţelor riguroase.

Festivalul are loc weekendul acesta, începe în 30 septembrie şi se încheie în 03 octombrie, cum ziceam în Praid. Sunt multe pensiuni unde vă puteţi caza, eu vă las aici linkul Hotelului Praid unde puteţi să înnoptaţi dacă doriţi să participaţi la festival. Se vrea interesant şi e destul de popular, plus că se mănâncă bine.

Sâmbătă Seara organizatorii au anunţat şi un super concert cu trupa Spitalul De Urgenţă.

Vă doresc poftă mare şi distracţie plăcută.

sursa foto aici

Post a Comment