Târgu Mureş
22 May, Wednesday
18° C
TOP

Operaţiunea moneda

Disclaimer: acest articol nu are nici o intenţie de a defăima sau periclita imaginea  restaurantului Darina din Tg Mureş pe care-l considerăm în continuare un restaurant bun cu mâncare ieftină şi bună.

Mă sună ieri prietenul meu Leneşu dacă am program seara că are ceva important pentru mine.  Să mergem la la Darina să mâncăm să bem că face cinste. Îmi spusese el  înaine că are pică pe o chelneriţă de acolo care i-a stricat o seară cu o tipă, că s-a purtat foarte naşpa şi care se pare că lucra şi aseară.

În fine ajungem acolo pe la 11 , mâncăm, bem ne simţim bine, povestim că aşa ne stă bine. Ceruse special să fie servit de “prietena lui” servirea evident proastă dar mâncarea excelentă.   Vine nota de plată 223 de lei. Leneşu scoate din geantă nişte cutii şi începe să toarne pe masă monede, peste monede. cam aşa ceva…

Moment în care îi pică faţa la tipă… Am văzut chiar că i-a dat o lacrimă dar era oarecum resemnată.  Culmea e că tipa de la bar îi sare în ajutor chelneriţei. În fine comentarii , ameninţări că noi nu mai plecăm de acolo până dimineaţă… lucruri “obişnuite”. după ce numără mondele de două ori se trezeşte barmaniţa că-i lipsesc 3 lei.(sigur erau 230 de lei… ) moment în care Leneşu îi dă 3 lei în hârtii şi ne ridicăm să plecăm. Ea că nu plecăm niciunde , că  nu sunt banii. ehe ţeapa ta dragă că tu ai zis cu gura ta că mai trebuie 3 lei iar noi suntem 7 care putem confirma. seara bună şi bye.

Cam în tot timpul ăsta eu am râs. Cine mă cunoaşte ştie că eu râd mult şi cu poftă … că aşa îmi place. Şi era oarecum amuzantă faza şi oricum nu era vina mea că i-a plătit omul cu monede. Timi, Barmaniţa , se ia de mine şi citez “Ce râzi fraiere? dute-n Pulă“. Acuma eu pot să înţeleg că e naşpa faza, că nu ştiu ce. Dar cu mine ce-a avut tipa? oricine ar fi râs la o chestie de genul ăsta. În fine…  o să adăugăm poze şi filmuleţe în cursul zilei de azi. Momentan cu telefonul atâta am putut să scot.

Iar ca o lecţie pentru ospătari… fiţi şi voi mai atenţi şi faceţi-vă treaba ca să nu prindeţi un nebun care să v-o tragă cum a făcut Leneşu în seara asta.

Comments (13)

 • Si eu am vreo 200 de lei in monede 😀

  reply
 • Super tare ideea! Daca ai ras Mihai, cum te stiu eu, ma mir ca nu te-a si batut :)))
  Si deci Lenesu’ facea cinstea, detaliul asta a uitat sa mi-l spuna :-p

  reply
 • adriana

  da,chiar merita.Ieri am mancat la darina si mi-au incarcat nota cu paine,ardei ,smantana si vinete,pe care in mod evident,nu le consumasem

  reply
 • Pentru treaba cu “dute-n pulă” dacă eram în locul tău, râzând, îi spuneam că va fi concediată :D.

  Oricum frumoasă treabă!

  reply
 • :)))))))))))))

  reply
 • Oana

  Foarte bine a facut Lenesu. Macar astia mai cu tupeu sa-i puna la respect pe nesimtiti!!!

  reply
 • Fratilor sunteti de minunea lumii, atata rad singur numai cum imi imaginez ce ati facut acolo, felicitari ptr Lenesu……No 1, de la mine are o masa gratis…… Mihai si u la fel,

  reply
   • ma nu prea. da ti-am zis…daca vreodata ma insor, la darina o sa fac nunta si o sa platesc totul cu un camion de monede :-))

    reply
 • Adrian, masa mea gratis o poti da lui Mihai…ca eu plec din tara :-d. Oricum, ma bucur ca ma felicita lumea :-))))) Ar trebui sa luati exemplu! :-))))

  reply
 • Tony

  foarte tare :))))
  la darina e buna mancarea si ieftina , dar unii angajati sunt mai ciudati si stresati majoritatea , pentru ca au niste sefi care ii streseaza , si la restaurante si la magazine .

  reply
 • Tony

  P.S. mi-am adus aminte ceva , aveam un borcan in care adunam monede de 1 ban, la unmoment dat s-au strans vreo 10 lei , i-am numarat si i-am dat la fratemio intr-o punga sa mearga la darina la magazin sa-si i-a ceva . a venit inapoi ca aia de la casa nu vrea sa ii ia ca n-avea chef sa numere, vazandu-l pe fratemio mai mic , asa ca m-am dus eu inapoi cu el si i-am dat eu punga , a facut o fata ciudata si m-a intrebat cat am acolo , am zis ca 10 lei , si nu i-a mai numarat , doar i-a varsat acolo in sertar .

  reply
 • M-am amuzat teribil doar citind, intr-adevar, pe oricine ar fi bufnit rasul la o astfel de faza.
  Sa trec la ce am remarcat: si eu lucrez cu clienti, si eu ma lovesc de diverse grosolanisme din partea lor sau de chestii amuzante din exterior dar stanjenitoare pentru mine. Indiferent de situatie, trebuie sa iti pastrezi calmul si sa pastrezi un comportament si un vocabular adecvat. Ma mir cum de tipa nu a fost data afara pana acum.
  S-au mai intamplat lucruri de genul asta, s-au facut plati in valoare de 600 de lei in monezi de 50 de bani, in Vama Vache, numai ca acolo ospatarii si barmanii s-au amuzat, nu s-au simtit luati peste picior.

  reply

Post a Comment