Târgu Mureş
19 May, Sunday
12° C
TOP

Festivalul Vaii Muresului – Rastolita

No v-am anunţat eu pe toate canalele că în acest weekend mă retrag în bârlog şi o sa hibernez. Exact asta am făcut am dormit minim 10 ore pe noapte plus două reprize de dupa-amiaza înainte  şi în timpul Turului Franţei. dar Ca să nu fiu foarte off topic…..

Printre altele am aflat că va fi şi Festivalul Văii Mureşului în weekendul ce urmează adica 9-10 iulie (Vineri nu se ia în calcul).

Pentru cei care nu ştiu Festivalul acesta e un fel de zilele Târgu-mureşene dar un pic mai fain. În sensul că acolo sunt standuri prezente de pe toata Valea Mureşului cu obiceiuri , mâncăruri şi tot felul de ţesături şi broderii specifice. Asta e partea faină. Normal că şi porcării grămadă sunt gen bere şi mici trupe de rahat extra comerciale în concert.  Dar le trecem cu vederea, Căci per ansamblu e un festival fain.   Multă lume şi locaţia e superbă. Pe marginea DN 15 între Gălăoaia şi Răstoliţa.  Să sperăm ca nu mai plouă ca o să se mute festivalul la Reghin dacă dă pe afară….

Nişte poze ca să va faceţi o idee despre ce e acolo am găsit pe site-ul primăriei Ruşii Munţi. Sunt şi poze cu Băse aşa că în cazul în care aveţi alergie căutaţi pe google images.

 

Programul nu e super interesant dacă nu-ţi plac obiceiurile populare. Eu sunt mare fan… aşa că pentru mine e fain.

Vineri e doar Discotecă în aer liber… cum o fi aia

Sâmbătă e plin programul şi să nu-i rataţi pe Junii Călimanilor din Deda şi Sava Negrean Brudaşcu. Seara va fi “tradiţionala” Dancs Anamaria şi Dj Project. Plus un Foc de artificii…

Duminică programul nu e chiar la fel de interesant însă Ionuţ Fulea tot nu trebuie ratat. Mai târziu vor fi şi cei de la Hi-q.

Programul complet îl găsiţi pe TTM. am zis că n-are rost să dau copy paste.

cam atât despre festival , sunt amatori prin zonă?

Comments (2)

  • Alin

    Micii sunt interzisi acolo de mult.

    reply

Post a Comment